• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boş yada dolu olduğunu öğrenmek

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
HERKESE MERHABA
arkadaşlar, ek dos yada da belirttiğim gibi, lokasyonların durumunu sayfadan kontrol etmek istiyorum. çunku bu lokasyonların durumunu görmek için forklift dediğimiz araçla görebiliyoruz. bu durumun önune geçmem için bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.

ben e sutununa toplam lokasyonları girdim. bu lokasyonlar artabilir ama en fazla 20 tane daha artar. b sutunuda bunlardan girişler olacak sizden istediğim.
bu boş lokasyonlardan kullanıldığında kırmızı, kullanılmadığında ise yeşil olmasını sağlayabilirmıyız. bir hücreye 2, 3, 4 lokasyonda girelebilir bunu da dıkkatte almanızı rica ederim.
ornek dosyada belirttim sanırım yeterince açıkladım...

şimdiden tşkler

Ekli dosyalar

bos yada dolululk neye gore olacak biraz daha acıklarmısınız ?

merhaba ilginiz için tşk ederım.

E sutununu ambardaki tüm lokasyon, hemde bu lokasyonların hangisi dolu hangisi boş buna göre bu lokasyonlar dolduralacak.

B sutunu da bu lokasyonlardan herhangi biri kullanılırsa E sutununda bu kullanılan kırmızı olsun istiyorum. normalde yeşil kalmalı.

sanırım açıkladım

bu kod 'un;

Kod:
Set b = Range("b3:b65008").Find(What:=Cells(a, 5).Value, LookIn:=xlFormulas, LookAt:= _
        xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _
        , SearchFormat:=False)

yerine;

Kod:
Set b= Range("b3:b60007").Find(Cells(a, 5).Value& "*")
If Not b Is Nothing Then

vb. pek çok çeşitli arama yöntemleri bulunabilir.

tşk ederim arkadaşım eline sağlık tam istediğim gibi...
yanlız ben yanlış düşünmüşüm. bu sayfaya E kontrol sutununa her ne lokasyon girilerse yeşil olsun. bu lokasyonlardan B sutununda olursa kırmızı olsun. boş kaldığında ise renk falan olmasın. butonsuz şekilde yapılabilirmi

tşk ederim

Son düzenleme:
Geri