• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boş satırları bul sil nasıl yapılır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 TR
merhaba,
örnek listede D sütununda 12.06.2010 olanları silmek istiyorum. süzme yaparak onları sildim ama bu seferde arada boş satırlar kaldı. boş satırları bul ve sil nasıl yapılır. teşekürler. yada süzme yapmadan 12.06.2010 olanları bul ve sil nasıl yapılır. teşekürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

D sütunundaki boş satırları siler,

Modüle ;

Kod:
Option Explicit

Sub BOŞ_SATIR_SİL()
    On Error GoTo Son
    [D:D].SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
Son:
End Sub

Son düzenleme:
üstadım teşekürler,
D8 den başlayarak sildirmek istiyorum kodun nasıl değiştiririz.
süzme yapmadan sadece D sütunundaki 12.06.2010 bütün satırları sildirme şansımız var mı?
silmeden önce D8 ile birlikte kaç kişi var sildikten sonra kaç kişi kaldı.
yardımlarınız için tekrar teşekürler.

Kod:
Sub BOŞ_SATIR_SİL()
    On Error GoTo Son
    [D8:D[COLOR="Red"]100[/COLOR]].SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
Son:
End Sub

Son düzenleme:
ilginize teşekür ediyorum. diğer iki sorumada cevap verme zamanınız olursa sevinirim. sağolun

ilginize teşekür ediyorum. diğer iki sorumada cevap verme zamanınız olursa sevinirim. sağolun

Merhaba,

Kod yazmada oldukça zayıfım, arşivimdeki kod'lardan yardımcı olmaya çalışıyorum,

Öneri ;

Makro-VBA bölümüne, yeni bir başlık altında bir soru açın, 2003 formatında, açıklamalı örnek bir dosya ekleyin,

Konu başlığınız ; " Seçilen Tarihe Göre Boş Satırları Sil " veya benzeri bir başlık olabilir,

Konunun tam anlaşılabilmesi için de ;

1) Seçilen tarihe göre (örneğin tarih F1 hücresinde olsun-yada siz dosyada belirtin) D sütununda, boş olan satırlar silinsin,

2) Silme işleminden önceki dolu satır sayısı ile, silme işleminden sonraki dolu satır sayısını G1 (yada hücre adresini siz belirleyin) ve H1 (yada hücre adresini siz belirleyin) hücrelerine yazsın istiyorum, şeklinde bir açıklama yazarsanız çabuk ve doğru çözüm alacağınız inancındayım,

Teşekkür ederim.

Geri