• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boş satırdan sonrasını silme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
merhabalar,
benim sorum birden fazla sheet'te dolu hücreden sonraki satırları en sona kadar seçip silmek. döngü içinde bu işlemi yapamadım. eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.

Dolu hücreden sonraki satırlar derken ilk dolu hücreden sonraki satırları mı kastediyorsunuz. Örneğin; 2-3-4 ve 5.satırlar dolu ise makro 3-4-5.satırlar ve sonrasını silip 2. satırı mı bırakacak.

Son düzenleme:
hayır enson dolu satırdan sonraki tüm satırları silmesini istiyorum.

Merhaba,

En son dolu satırdan sonraki satırlar zaten boş olmaz mı?

Necdet Beye katılıyorum. Ben de öyle düşündüğüm için yukarıdaki gibi hazırladım. Son dolu satırdan sonra zaten silinecek veri yok demektir.

aslında dolu satırlardan sonraki boş satırlardaki formül, format , border varsa onları temizlemek istiyorum. bunu yaptım fakat excel aşagıdaki hata mesajını verdi bunu nasıl çözebilirim.

Excel cannot complete this task with available resoruces. Choose less data or close other aplications

Merhaba,

Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub Sil()
Dim i As Long
i = [A65536].End(3).Row + 1
Rows(i & ":65536").Delete
End Sub

Merhaba,

Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub Sil()
Dim i As Long
i = [A65536].End(3).Row + 1
Rows(i & ":65536").Delete
End Sub

Necdet Bey, verdiğiniz kodda [A65536] yerine B sütununda örneğin; ZORLU ENERJİ yazan hücreden sonra alttaki tüm satır ve sütunları silmesi için napılabilir?

Merhaba,

Aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz. Değer B sütununda aranıyor.

İlk bulduğu satırdan sonraki satırları siler. Bulunan son değerden sonra diye bir açıklama olmadığından bu yöntem seçildi.

Kod:
Sub Sil()

Dim Huc As Range

Set Huc = Range("B:B").Find("ZORLU ENERJİ", LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
    If Not Huc Is Nothing Then
        Rows(Huc.Row + 1 & ":" & Rows.Count).Delete
    Else
        MsgBox "ARANAN ""ZORLU ENERJİ"" BULUNAMADI", vbCritical, "www.excel.web.tr"
    End If

End Sub

Geri