• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boş olanları atla

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 türkçe
Merhaba arkadaşlar, Elimde birden çok sütuna sahip olan bir veri tabanı mevcut ve benimde bu birden çok sütünü tekbir sütunda birleştirmem gerekiyor. Sütunlardaki veriler ise eğer fonksiyonu kullanılarak oluşturuldu. Bu sütunlardan her hangi ikisinden birini kopyalayıp diğer sütuna yapıştırmaya çalışırken sağ tık > özel yapıştır> değerler - boş olanları atla seçili olsa dahi yapıştırmak istediğim sütundaki dolu hücrelere ait veriler siliniyor.

Alternatif olarak c1= eğer(a1="",b1,a1.) fonksiyonu ise sadece iki sütun için çözüm sunmakta. 15-20 sütuna kadar varacak olan bir veri tabanı oluşacak işin sonunda ve yukardaki formülü kullanarak yapmam zaman alacak. bu nedenle sizden öneriler bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

projene yeni bir modül ekleyip, aşağıdaki kodları yapıştır,
daha sonra çalışma sayfasında birleştirmek istediğin yerde =yeniBirleştir(aralık) olarak kullan.
Kod:
Function yeniBirleştir(ByVal aralık As Range) As String
Dim hucre As Range
Dim tmp_str As String
tmp_str = vbNullString
For Each hucre In aralık
    If Not (IsEmpty(hucre)) Then
        tmp_str = tmp_str & hucre
    End If

Next hucre
yeniBirleştir = tmp_str
End Function

Son düzenleme:
Merhabalar,

Tam benim aradığım konu. Ben de birden çok sütunu tek bir sütun altında birleştirmek istiyorum. Verdiğiniz kodu moedüle ekledim. yeniBirleştir("A1:D5") = tmp_str yazdım ama sanırım yanlış oldu. Makroyu çalıştıramadım bir türlü.

Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

=yeniBirleştir(a1: d1) olarak kullanın. aralık istediğiniz aralığı seçebilirsiniz.

=yeniBirleştir(a1: d1) yaptığımda kırmızı yanıyor. =yeniBirleştir("A15:D15") tırnak koyduğumda düzeliyor.

excel tarafında =yeniBirleştir(A1:A5)
VBA tarafında =yeniBirleştir("A1:A5")

Geri