• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş olan Hücreleri otomatik silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan takosan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2002 TR
Günaydınlar,

rutin olarak aldığımı raporda boş hücreler çıkıyor. Bu hücreler bir üstteki bilgiyi kapsıyor. Ve yanındaki sütunlarda da bilgiler var ancak boş hücrelerden dolayı uzun bir süre excel sayfasıyla düzenleme yapmak zorunda kalıyoruz.

A-E arası boş hücreleri silmek istiyorum.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz. Örnek dosya ekte. mevcut ve olması beklenen olarak iki ayrı sayfada gösterdim.

Not: Boş olan hücreler f5 -boşluklar şeklinde doldurmayı denedim ama bu seferde veri tekrarı oluyor ve yine bir süre bunları silmek zorunda kalıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kendi adıma konuşayım, ben sorunuzu pek anlamadım.

Açıklamada "Bu hücrenin...." gibi bir tümce kuracağınıza "A5 hücresini " gibi hücre belirterek kullanmış olsanız sanırım daha açıklayıcı olacaktır.

Merhaba,

Aşağıdaki işlemleri dener misiniz, size uyar mı?

• A:E Sütunları Seçiniz
  • F5
  • Özel
  • Boşluklar
  • Tamam
  • Sağ Klik - Sil
  • Hücreleri yukarı sürükle
  • Tamam

Merhaba,

Kısmi olarak çözüyor ancak F sütunundaki bilgiler kayıyor. Yukarı doğru A-E sütunu çıktığı için.

Bilemiyorum ama Macro -VBA alanına da sormam gerekir mi bu soruyu? Ya da namümkün bir şey mi istiyorum?

teşekkürler,

Merhaba,

A:E arasındaki tüm hücrelerin boş olduğu durumda silinecekse aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub sil()
Dim i As Long
Dim SonSat As Long
Dim adet As Integer
SonSat = Selection.SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Row 'Son hücrenin satır numarası
Application.ScreenUpdating = False
For i = SonSat To 2 Step -1
    If Application.WorksheetFunction.CountA(Range("A" & i & ":E" & i)) = 0 Then Range("A" & i & ":E" & i).Delete Shift:=xlUp
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Silinecek Hücreleri Sildim...."
End Sub

Peki , Teşekkür ederim.

Verdiğiniz kodlarda F5 ile yaptığımızın aynı sonucu verdi.

Tam aynı sonucu vermez ama A:E arasındaki tüm hücreler boş ise aynı sonucu verir.
Bu da size çözüm olmuyorsa klasik usülü kullanmalısınız.

evet Sayın Necdet Bey.

Zira bu formülle F sütunundaki bilgilerde karışıklık oluyor. Tek tek elle yapmak daha doğru.

Teşekkürler, yardımlarınız için. Makroyu kaydettim, bir gün işime yarayacaktır.

sütun değeri 0 ise nasıl tüm satırı silebiliriz.
makro ya da herhangibir çözm??

Geri