• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş Hücre Silme

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
I26:R35

arasında ki tabloda yer alan boş hücreleri silmek istiyorum fakat nasıl olacağını bilmiyorum. Kod konusunda yardımcı olabilecek var mı

I26:R35

arasında ki tabloda yer alan boş hücreleri silmek istiyorum fakat nasıl olacağını bilmiyorum. Kod konusunda yardımcı olabilecek var mı

merhaba koda ihtiyacınız içerisinde boş hücrelerin olduğu alanı toplu seçip F5'e bastıktan sonra özeli tıklayın sonra boşlukları tikleyip ok diyin tüm boş hücreleri seçer silmek için sağ tık sil deyin.

merhaba koda ihtiyacınız içerisinde boş hücrelerin olduğu alanı toplu seçip F5'e bastıktan sonra özeli tıklayın sonra boşlukları tikleyip ok diyin tüm boş hücreleri seçer silmek için sağ tık sil deyin.

kodu buton haline getirip tek tuşla yaptırmam gerekiyor.

I26:R35 alanında "BOŞ" hücre varsa "SİLİNMEZ" zaten "BOŞ".
Eğer bu alanda boş olan hücreye başka bir değer yazdırmak isterseniz, veya boş olan hücrenin satırını, sütununu tamamen silmek isterseniz, bu şekilde yapılabilir.
"BOŞ" olan hücreyi neden silmek istediğinizi açıklarsanız; alternatif çözümler bulunabilir.

I26:R35 alanında "BOŞ" hücre varsa "SİLİNMEZ" zaten "BOŞ".
Eğer bu alanda boş olan hücreye başka bir değer yazdırmak isterseniz, veya boş olan hücrenin satırını, sütununu tamamen silmek isterseniz, bu şekilde yapılabilir.
"BOŞ" olan hücreyi neden silmek istediğinizi açıklarsanız; alternatif çözümler bulunabilir.

Elimdeki tabloda boş hücreler bulunmakta ve ben bu tablodaki boş hücreleri silmek istiyorum.

Tablo da yukarıda yazdığım bölge içerisinde yer almaktadır.

boş satır ve sütun silme işlemi diyebiliriz.

Sayın todesengel001,
Satır ve/veya sütun silmenin koşulu olması gerekir.
Tabloda BOŞ olan her hücre için , bulunduğu SATIR ve SÜTUN silinmeli mi?
Daha NET bir tanımlama yaparsanız , veya Örnek EXCEL dosyanızı ekleyip, istediğiniz şeyi dosyanızda anlatırsanız; kısa yoldan ve doğru cevap bulabilirsiniz.
Yoksa bu tür yazışmalar uzar gider....

Örnek dosyanızı; GOOGLE DRIVE,YANDEX DISK,DOSYA.TC, DOSYAUPLOAD.COM,WETRANSFER.COM gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildiriniz.

Sayın todesengel001,
Satır ve/veya sütun silmenin koşulu olması gerekir.
Tabloda BOŞ olan her hücre için , bulunduğu SATIR ve SÜTUN silinmeli mi?
Daha NET bir tanımlama yaparsanız , veya Örnek EXCEL dosyanızı ekleyip, istediğiniz şeyi dosyanızda anlatırsanız; kısa yoldan ve doğru cevap bulabilirsiniz.
Yoksa bu tür yazışmalar uzar gider....

Örnek dosyanızı; GOOGLE DRIVE,YANDEX DISK,DOSYA.TC, DOSYAUPLOAD.COM,WETRANSFER.COM gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildiriniz.

Ben tabloyu koşullu oluşturdum ve o sebepten bazı hücreleri boş bırakacak ve sonra ki adım olarak o boş hücrelerin olduğu satır ve sütunları silmem gerekiyor.
Tabloda bazı satır ve sütunlar boş olacak ben onları sileceğim sizin de dediğiniz gibi

Merhabalar.

Sayın turist, örnek belge konusunda boşuna ısrar etmeyin bence.
Zira konu sahibi üyenin aynı soru için açtığı 5'inci konudan bahsediyoruz.

Konulardan birinde ben, birinde siz, birinde Sayın YEŞERTENER, birinde de Sayın Haluk'un destek girişimi oldu ancak sonuç olumsuz.

Konu sahibi örnek belge yüklememekte, silme istenilen tablonun oluşumuna ilişkin bilgi/formül vs. de vermemekte ısrarlı.

Bence, oluşmuş tabloda (belli değil ama sanırım formül kullanılarak oluşturulmuş bir tablodan bahsediyoruz)
satır/sütun silmek yerine, tabloyu boşluksuz oluşturmanın yolu aranmalıdır.
.

Merhabalar.

Sayın turist, örnek belge konusunda boşuna ısrar etmeyin bence.
Zira konu sahibi üyenin aynı soru için açtığı 5'inci konudan bahsediyoruz.

Konulardan birinde ben, birinde siz, birinde Sayın YEŞERTENER, birinde de Sayın Haluk'un destek girişimi oldu ancak sonuç olumsuz.

Konu sahibi örnek belge yüklememekte, silme istenilen tablonun oluşumuna ilişkin bilgi/formül vs. de vermemekte ısrarlı.

Bence, oluşmuş tabloda (belli değil ama sanırım formül kullanılarak oluşturulmuş bir tablodan bahsediyoruz)
satır/sütun silmek yerine, tabloyu boşluksuz oluşturmanın yolu aranmalıdır.
.

Örnek belgeyi dün paylaşmıştım ama siz görmediniz sanırım, ısrarcı olduğum bir durum söz konusu değil. Sadece sizleri uğraştırmak istemiyorum dediğim şey çok basit ;
Tablo da sıfır çıkan değerleri " " komutuyla boş bırakacağım ve tabloda ki ara boşlukları nasıl silebileceğimi öğrenmek istiyorum.
Yine de istiyorsanız atayım belgeyi sorun değil.

İstediğim şeyin normal excel komutları ile olmayacağını anladığım için Makro VBA adı altında yeni bir konu açtım.

Haluk Bey ise benim söylediklerimi yanlış anlamış olsa gerek, özel de konuşmalarım sonucunda vba olmadan çözemezsin demişti.

Merhaba.

Haklısınız, diğer konu sayfasına eklediğiniz örnek belgeyi fark etmemiştim.

Öncelikle, aynı soru/ihtiyaç veya çözülmüş soru/ihtiyacın devamı niteliğindeki soru/ihtiyaç için
yeni konu açılması forum düzeni ve forumdan yararlanacak diğer üyelerin de faydalanması bakımından uygun değil.

Bunun yerine açtığınız ilk konu sayfasından devam edip, ihtiyacın karşılanmadığı, isteğin devam ettiğini belirten yeni cevap yazarak konunun,
forum ana sayfasındaki işlem gören son 30 konu listesinde kalmasını-öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Sorunuza gelince, diğer konu sayfasına eklediğiniz örnek belgeye göre;

► MAKRO:

I13:R22 aralığındaki tablonun oluşumundaki formüllerde bir düzen göremedim (belki bir düzeni vardır bilemiyorum).

Bu nedenle sayfadaki sol tarafta bulunan verilerden hareketle;
doğrudan nihai tabloyu oluşturmak yerine, bu tablonun satır veya sutun değeri M3:N7 aralığında olmayan elemanlarının boşluksuz olarak
M58 hücresinden itibaren oluşması için aşağıdaki kod'u kullanabilirsiniz.
(M sütunu, çünkü sizin tablonuz da M sütunundan başlıyordu,
58'inci satır, çünkü sayfada M sütununda uygun boş satırın bu satır olduğunu düşündüm
)
.
Kod:
[B][COLOR="blue"]Sub BARAN()[/COLOR][/B]
For sat = 13 To 22
    satt = WorksheetFunction.Max(58, Cells(Rows.Count, 13).End(3).Row + 1)
    For sut = 9 To 18
        sutt = WorksheetFunction.Max(13, Cells(satt, Columns.Count).End(xlToLeft).Column + 1)
        If WorksheetFunction.CountIf([M3:N7], sat - 12) = 0 And _
            WorksheetFunction.CountIf([M3:N7], sut - 8) = 0 Then
            Cells(satt, sutt) = Cells(sat, sut).Value
        End If
    Next
Next
[B][COLOR="blue"]End Sub[/COLOR][/B]
► FORMÜL:
-- Aşağıdaki formülü dizi formülüne dönüştürerek M39 hücresine uygulayın,
-- sağa ve aşağı doğru BOŞ sonuç elde edinceye kadar kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($M$3:$N$7;$S$13:$S$22)=0;[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]($S$13:$S$22));[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1))-1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($M$3:$N$7;$I$12:$R$12)=0;[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($I$12:$R$12));[COLOR="Red"]SÜTUN[/COLOR](A1))-1);"")

Merhaba.

Haklısınız, diğer konu sayfasına eklediğiniz örnek belgeyi fark etmemiştim.

Öncelikle, aynı soru/ihtiyaç veya çözülmüş soru/ihtiyacın devamı niteliğindeki soru/ihtiyaç için
yeni konu açılması forum düzeni ve forumdan yararlanacak diğer üyelerin de faydalanması bakımından uygun değil.

Bunun yerine açtığınız ilk konu sayfasından devam edip, ihtiyacın karşılanmadığı, isteğin devam ettiğini belirten yeni cevap yazarak konunun,
forum ana sayfasındaki işlem gören son 30 konu listesinde kalmasını-öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Sorunuza gelince, diğer konu sayfasına eklediğiniz örnek belgeye göre;

► MAKRO:

I13:R22 aralığındaki tablonun oluşumundaki formüllerde bir düzen göremedim (belki bir düzeni vardır bilemiyorum).

Bu nedenle sayfadaki sol tarafta bulunan verilerden hareketle;
doğrudan nihai tabloyu oluşturmak yerine, bu tablonun satır veya sutun değeri M3:N7 aralığında olmayan elemanlarının boşluksuz olarak
M58 hücresinden itibaren oluşması için aşağıdaki kod'u kullanabilirsiniz.
(M sütunu, çünkü sizin tablonuz da M sütunundan başlıyordu,
58'inci satır, çünkü sayfada M sütununda uygun boş satırın bu satır olduğunu düşündüm
)
.
Kod:
[B][COLOR="blue"]Sub BARAN()[/COLOR][/B]
For sat = 13 To 22
    satt = WorksheetFunction.Max(58, Cells(Rows.Count, 13).End(3).Row + 1)
    For sut = 9 To 18
        sutt = WorksheetFunction.Max(13, Cells(satt, Columns.Count).End(xlToLeft).Column + 1)
        If WorksheetFunction.CountIf([M3:N7], sat - 12) = 0 And _
            WorksheetFunction.CountIf([M3:N7], sut - 8) = 0 Then
            Cells(satt, sutt) = Cells(sat, sut).Value
        End If
    Next
Next
[B][COLOR="blue"]End Sub[/COLOR][/B]
► FORMÜL:
-- Aşağıdaki formülü dizi formülüne dönüştürerek M39 hücresine uygulayın,
-- sağa ve aşağı doğru BOŞ sonuç elde edinceye kadar kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($M$3:$N$7;$S$13:$S$22)=0;[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]($S$13:$S$22));[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1))-1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($M$3:$N$7;$I$12:$R$12)=0;[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($I$12:$R$12));[COLOR="Red"]SÜTUN[/COLOR](A1))-1);"")

Teşekkür ederim geriye 2 şey kaldı da onların da makro ile yapılması gerekiyor sanırım.

Bana attığınız kodun satır sütunlarını değiştirerek tabloyu düzenledim.
2 adet matris oluştu şuanda. Ama bu 10x10 ve 1x10 luk alanda yukarıda çıkan sayıya göre farklı boyutlarda matris oluşabiliyor.

Makrolara buton atadım ve bunlarla yeni 2 matrisimizi oluşturduk.

Adım 1 : 10x10 dan kırptığımız matrisin tersini alıyoruz. Ona özel alan oluşturdum kenarlıklarla.

Adım 2 : tersini aldığımız matris ile 1x10 luk kırptığımız matrisi çarpıp sonuçları I49:I58 bölgesine yani D ye yazdırmak istiyorum

Fakat kodlamasını bilmiyorum, bu kısmı da halledebilir misiniz rica etsem

Belge :
http://www.dosya.tc/server13/8rljf4/5_Dugumlu_Kafes_Sistem_BITIYOR.rar.html

Cep telefonundan yazıyorum.
Son eklediğiniz belgeye bakmadım.
Diğer konu sayfasına eklediğiniz örnek belgeye göre önce birkaç öneride bulunayım.
Excel kullanarak veriler üzerinde çalışırken, hesaplamaları ve hesaplama sonuçlarını; tercihen başka sayfada, ya da en azından başka sütunlarda yapmanız yönünde olacak.
Sn. Haluk Bey gibi sektörünüzü, yapılan hesaplamaların işlevlerini, amacını filan ben ve senim gibi birçok üye tarafırdan bilirmediğini hatırlatmak isterim.
Bu nedenle de sorularınızı, sayfa, hücre adresi vs gibi net bilgiler vererek ve olması gereken nihai durumu elle hazırlayarak sormanızda yarar olduğunun anlaşıldığnı sanıyorum.
Yeni belge ve isteğinize, uygun olduğumda bakıp, olumlu olumsuz cevap yazarım.

Cep telefonundan yazıyorum.
Son eklediğiniz belgeye bakmadım.
Diğer konu sayfasına eklediğiniz örnek belgeye göre önce birkaç öneride bulunayım.
Excel kullanarak veriler üzerinde çalışırken, hesaplamaları ve hesaplama sonuçlarını; tercihen başka sayfada, ya da en azından başka sütunlarda yapmanız yönünde olacak.
Sn. Haluk Bey gibi sektörünüzü, yapılan hesaplamaların işlevlerini, amacını filan ben ve senim gibi birçok üye tarafırdan bilirmediğini hatırlatmak isterim.
Bu nedenle de sorularınızı, sayfa, hücre adresi vs gibi net bilgiler vererek ve olması gereken nihai durumu elle hazırlayarak sormanızda yarar olduğunun anlaşıldığnı sanıyorum.
Yeni belge ve isteğinize, uygun olduğumda bakıp, olumlu olumsuz cevap yazarım.

Başka sütunda olması gerektiğini farkettim makro düzeni bozdu birkaç defa, farklı sütuna alınca düzelmişti.
Son mesajım da yerleri vs her şeyi hazır olarak belgede sunduğum gibi kolayca anlaşılır vaziyette.
Cevabınızı bekliyorum çok teşekkür ederim.

Merhaba.

Belge ekte.

Ekteki belgeye fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.

Bu arada;
-- cevaplardan gereksiz alıntı yapmamanızın,
-- alıntı yapılması gerektiğinde de ilgili cevabın sadece gereken kısmını bırakıp,
gerekmeyen kısımlarınızı silmenizin,
forum sayfalarının verimli kullanılmasını sağlayacağını hatırlatmak isterim.
.

Ekli dosyalar

Merhaba Ömer Bey,

Önce ki işlemlerimde bana yardımcı olmuştunuz ve ben onları geliştirmeye çalıştım. Bu sefer sabit olmayan bir sistemin çözümü ama yine aynı konuda çıkmaza girdim.Sizin bazı satır ve sütunları almayan kodunuzu buraya uyarlamaya çalıştım fakat yapamadım.
Ayriyeten birkaç sorun daha oldu ve excel içerisinde detaylı olarak yazdım.

İnceleme fırsatınız olursa yardımcı olabilir misiniz?

Belge :
http://s7.dosya.tc/server7/46ij9f/Deneme.rar.html

Geri