• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş ComboBox hata veriyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan macay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007-Türkçe
Sayın Üstadlar,

Ekte bulunan UserForm çalışmasında FormKarısım formunda combobox yardımı ile seçtiğim hammaddeleri excel sayfasında bulunan Kayıtlar adlı sayfaya kaydediyorum. Üretim yaparken ürüne bağlı olarak bazen 10 kutucuk dolarken bazı üretimlerde 4 kutucuk yetiyor, eğer 10 combobox kutucuğuda dolu değilse kayıt yap dediğimde hata veriyor nedeni ne olabilir ?

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

If ComboBox1.Text = Empty Then
MsgBox "Boş Görünüyor", vbExclamation, "Hata": Exit Sub
End If

Muhtemelen Kayıt Tuşunda bu koddan vardır.
Boş ken de kayıt yapmasını istediğin ComboBox un kodunu sil sorun kalmaz.

If ComboBox1.Text = Empty Then
MsgBox "Boş Görünüyor", vbExclamation, "Hata": Exit Sub
End If

Muhtemelen Kayıt Tuşunda bu koddan vardır.
Boş ken de kayıt yapmasını istediğin ComboBox un kodunu sil sorun kalmaz.

Kod:
.Cells(Satir, 10).Value = Me.TxtMik1.Value
.Cells(Satir, 11).Value = Me.CboHm2.List(HarHm2)

öyle bir kod yok, ama böyle bir kod var yani hammaddeler ait boş comboxları kontrol eden bir kod yok neticede bir ürün 3-4 hammadde ile yapılabilir bu durumda aşağıdakiler boş kalacaktır. ama boş kaldığında yukarıdaki kod için hata mesajı veriyor

Sayın Üstadlar,

Ekte bulunan UserForm çalışmasında FormKarısım formunda combobox yardımı ile seçtiğim hammaddeleri excel sayfasında bulunan Kayıtlar adlı sayfaya kaydediyorum. Üretim yaparken ürüne bağlı olarak bazen 10 kutucuk dolarken bazı üretimlerde 4 kutucuk yetiyor, eğer 10 combobox kutucuğuda dolu değilse kayıt yap dediğimde hata veriyor nedeni ne olabilir ?

Saygılarımla,

eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

Sayın İhsan Üstad,
İlginize çok teşekkür ederim, kodu çalıştırınca şöyle bir problem oluştu boş bıraktığım yerlere attığı "---" değerini yazdığım comboboxlarada getirdi ve kaydı ancak ikinci kez kayıt et butonuna basınca yaptı. tabi seçtiğim değerler yerine "---" değerini vererek. Ayrıca temizleme için yaptığınız buton için çok teşekkür ederim

Sayın İhsan Üstad,
İlginize çok teşekkür ederim, kodu çalıştırınca şöyle bir problem oluştu boş bıraktığım yerlere attığı "---" değerini yazdığım comboboxlarada getirdi ve kaydı ancak ikinci kez kayıt et butonuna basınca yaptı. tabi seçtiğim değerler yerine "---" değerini vererek. Ayrıca temizleme için yaptığınız buton için çok teşekkür ederim

eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

Sayın Üstad,

Allah senden razı olsun, sağol. Bir sorum daha var ama konu açıp sormak en iyisi galiba.

Saygılarımla,

rica ederim
bu konu ile alakalı değilse lütfen yeni konu açınız
:yazici:

Geri