• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Borçlu takip programı yardım..

Kod:
Sub AUTO_OPEN()
Userform2.Show
End Sub
açılışta kayıt formu açılması için modüle kopyalayın

Kodu yazdım otomatik olarak kendi açılıyor teşekkür ederim ama kayıt ekranını kapattıktan sonra yeni kayıt butonuna tıkladığımda hata veriyor
Hem otomatik olarak açılması ama sayfa kapandığında da excel'den çıkmadan butonlada çalışabilmesini sağlayabilirmiyim ?
Diğer sorularım için bir fikriniz var mı acaba

Kodu yazdım otomatik olarak kendi açılıyor teşekkür ederim ama kayıt ekranını kapattıktan sonra yeni kayıt butonuna tıkladığımda hata veriyor
Hem otomatik olarak açılması ama sayfa kapandığında da excel'den çıkmadan butonlada çalışabilmesini sağlayabilirmiyim ?
Diğer sorularım için bir fikriniz var mı acaba
Sayın Aleksitimik
İstediğiniz düzenlemeleri anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım eki incleyin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Harikasınız çok teşekkürler tam olarak istediğim buydu :) yukarıdaki arama kısmı için nasıl bir düzenleme yapmam gerek peki ? Ad soyadın üstüne bile çekemiyorum ve aramayı sokak adı olarak sıralıyor ben ad soyad olarak yapmak istiyorum

Harikasınız çok teşekkürler tam olarak istediğim buydu :) yukarıdaki arama kısmı için nasıl bir düzenleme yapmam gerek peki ? Ad soyadın üstüne bile çekemiyorum ve aramayı sokak adı olarak sıralıyor ben ad soyad olarak yapmak istiyorum
denerseniz ad soyada göre arama yapıyor

Teşekkürler arama kutusuyla ilgili problemim var anlaşamıyoruz kendisiyle kısaca yapamadım ama düzeltmenize gerek yok
Uygulamalı excel eğitimi başlığından program yapmayı okuyorum bu fazla basit görünüyordu,farklı birşey deniyorum şu an kodları uygulamaya çalışıyorum
Takıldığım bir yer olursa tekrar yazarım:)

Teşekkürler arama kutusuyla ilgili problemim var anlaşamıyoruz kendisiyle kısaca yapamadım ama düzeltmenize gerek yok
Uygulamalı excel eğitimi başlığından program yapmayı okuyorum bu fazla basit görünüyordu,farklı birşey deniyorum şu an kodları uygulamaya çalışıyorum
Takıldığım bir yer olursa tekrar yazarım:)

Tamam Kolay gelsin.

Merhaba tekrar ben dün akşamdan bu yana yeni kayıt programını yapmakla uğraşıyorum
Kodlarda sıkıntım var
Combobox1'de PARAMETRELER sayfasındaki verilen belgelerin sıralanmasını istiyorum ama yapamadım
PARAMETRELER sayfasındaki userform'da belge eklemede ekle butonuna tıkladığımda syntax error şeklinde hata alıyorum
Status Bar'da sadece TARİH başlığı çıkıyor diğerlerini getiremedim
Bir de
Black Lord hocam önceki dosyada hem otomatik olarak açılmasını sağlamıştınız hemde sayfadaki düğmeyle açılabiliyordu bunda modüle kodu ekledim otomatik açılıyor ama aynı zamanda sayfadaki düğmeylede çalışmasını sağlayamadım

Ekli dosyalar

Selamlar,

Zorlandığınız tüm konuların açıklamaları forumda bulunmaktadır. Detaylı arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Butonla ilgili sorununuz için aşağıdaki görsel anlatımı inceleyiniz.

Sayfada Buton-Düğme Oluşturmak ve Makro Atamak (Resimli Anlatım)

Ayrıca incelemiş olduğunuz uygulamalı excel eğitimi başlığındaki konuyu daha dikkatli irdelemeniz gerekir.

Siz kodlarınızda hiç varolmayan bir form adı (VERİLEN BELGE) kullanmışsınız. Tabiki bu durumda hata mesajı almanız gayet doğaldır. Kdo içinde kullandığınız nesne isimleri ile varolan nesne isimleriniz aynı olmak zorundadır.

Bu bilgiler doğrultusunda aşağıdaki kodları denermisiniz. Düzeltilen ve eklenen bölümler kırmızı renkle belirtilmiştir. Dikkatli inceleyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton17_Click() 'EKLE TUŞU (Yeni departman girişi için kullanılmaktadır.)
    Dim Satır As Long, Say As Byte

Satır = Sheets("PARAMETRELER").Range("A65536").End(3).Row + 1

'1 - Doğru veri tabanı oluşturmak için kullanıcının tüm verileri girmesi gerekmektedir.
    'Aşağıdaki sorgularla personele ait tüm bilgilerin girilmesini zorunlu kılıyoruz.

If TextBox1.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -VERİLEN BELGE- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox1.SetFocus
    Exit Sub
    End If

'2 - VERİLEN BELGE sorgulaması yaparak mükerrer kayıt girişlerini engelliyoruz.

Say = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("PARAMETRELER").Range("A2:A65536"), TextBox1.Text)
    If Say > 0 Then
    MsgBox "Bu kayıt daha önce girilmiştir !" & vbNewLine & _
    "Lütfen girdiğiniz bilgileri kontrol ediniz.", vbCritical, "Mükerrer Kayıt"
    Exit Sub
    End If

'3 - Kayıt işlemi için gerekli bilgileri ilgili hücrelere aktarıyoruz.

Sheets("PARAMETRELER").Cells(Satır, "A") = TextBox1.Text

'4 - Belge isimlerini alfabetik olarak sıralıyoruz.

Sheets("PARAMETRELER").Columns("A:A").Sort Key1:=Sheets("PARAMETRELER").Range("A1"), _
    Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, _
    Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal

'5 - Kayıt işleminden sonra verileri ListBox1 nesnesine aktarıyoruz.

With[COLOR=red] UserForm1[/COLOR].ListBox1
        .BackColor = vbYellow
        .ForeColor = vbRed
        .TextAlign = fmTextAlignCenter
        If Sheets("PARAMETRELER").Range("A2") = Empty Then
        .RowSource = Empty
        Else
        .RowSource = "PARAMETRELER!A2:A" & [PARAMETRELER!A65536].End(3).Row
        End If
    End With

MsgBox "Kayıt işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation, "Kayıt İşlemi"

End Sub

Private Sub ListBox1_Click()
    With [COLOR=red]UserForm1[/COLOR].ListBox1
        .BackColor = vbYellow
        .ForeColor = vbRed
        .TextAlign = fmTextAlignCenter
        If Sheets("PARAMETRELER").Range("A2") = Empty Then
        .RowSource = Empty
        Else
        .RowSource = "PARAMETRELER!A2:A" & [PARAMETRELER!A65536].End(3).Row
        End If
    End With
End Sub

[COLOR=red]Private Sub UserForm_Initialize()[/COLOR]
[COLOR=red]   ListBox1.RowSource = "PARAMETRELER!A2:A" & [PARAMETRELER!A65536].End(3).Row[/COLOR]
[COLOR=red]End Sub[/COLOR]

Çok teşekkürler hocam ekle butonu çalışıyor,düğmeyide verdiğiniz linki okuyarak düzelttim artık hem otomatik olarak açılıyor hemde sayfadaki buton yardımıyla
Tek sorunum kayıt formundaki belgeler kısmı listelemiyor ilgili başlığı tekrar okuyacağım şimdi
Bir de
Black Lord hocam ilk mesajımdaki program için düzeltme linki verdiğinizde ilk indirdiğimde bende görünüm daha farklıydı sanırım benden kaynaklanan bir sorun az önce kodlara bakmak için tekrar indirdim görünümü tamamen değişmiş emeğiniz için teşekkür ederim

Bir kaç düzeltme yapabildim ama yinede hata veren yerler var uğraşıyorum ama düzeltemiyorum :S
Combobox1'de verilen belgeleri listeliyor artık ama formun üstüne boşa tıklayınca listeliyor ve yazıların düzeni değişiyor ilk açıldığında bu düzende ve liste görünüyor şeklinde yapılamazmı acaba ?
Kayıt formunda boşluğa bir kaç kez tıklandığında hata veriyor panel add şeklinde bir yazıyı işaret ediyor bunuda çözemedim
Kayıt eklediğimdede tutarı göstermiyor :S
Çok olduysam özür dilerim ilgilenen biri olursa sevinirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri