• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bölme dondurma konusu ile ilgili..

Excel Vers. ve Dili
excel xp
merhaba,

bir calisma sayfasinda "bolmeleri dondur" yaptigim zaman ekran 4 parcaya ayrilmis gozukuyor. ama ornegin altta kalan iki kisim sayfayi asagi dogru cekince birlikte hareket ediyorlar.

ben istiyorum ki bu 4 bolgeden sadece sol altta kalan hareketli olsun. digerleri hareket etmesinler. bunu yapmanin bir yolu var midir acaba?

cok tesekkur ederim.

Sol Tarafin Sabİt Kalarak DİĞer Taraflarin Hareketlİ Olmasi Gİbİ Bİr Şey Olmuyor BİldİĞİm Kadariyla Bİlen Varsa Bende ÖĞrenmek İsterİm..

Saygilarimla

ayrı sayfalar

Selam
Böl seçeneği kullanıldığında o sayfa 4e bölünür ve çubuk aşağıya doğru çekildiğinde alt tarafı hem sol oda hem de sağ oda aynı anda hareket eder.
ancak "Pencere" kırılımından yeni pencere diyerek işlem yaptığımız sayfanın ikinci bir kopyası üzerinde yani Kitap1:1 ve Kitap 1:2 şeklinde iki ayrı pencere oluşmasını sağladıktan sonra "YERLEŞTİR" kırılımından Dikey yerleştir seçilir.
kitap 1'in a15deyken bölmeleri dondur,daha sonra kitap2 A15'deyken de bölmeleri dondur yapılırsa sol tarafda kalan bölüm hareketli diğer taraflar hareketsiz görüntülenebilir.
Umarım işe yarar:)
Ekli dosyada örnek bulunmakta.

tekrar selam,

falconia cevabin icin cok tesekkurler. soyledigini yaptim nihayetinde bir sekilde benim istedigim yere cikiyor ama bu cozum kalici degil. her defasinda ayni seyleri tekrar yapmak gerekecek dosyayi acinca. yani kullanilirligi az ne yazik ki.. bunun daha basit ve kalici bir yolu olmali diye dusunuyorum?

ekran görüntüsü

tekrar selam,

falconia cevabin icin cok tesekkurler. soyledigini yaptim nihayetinde bir sekilde benim istedigim yere cikiyor ama bu cozum kalici degil. her defasinda ayni seyleri tekrar yapmak gerekecek dosyayi acinca. yani kullanilirligi az ne yazik ki.. bunun daha basit ve kalici bir yolu olmali diye dusunuyorum?

Ekran görüntüsü ekte.
sizin söylediğiniz gibi ekranın sol alt bölümü sabit kalıyor.Ve bilgi yazılsa da diger sayfa da kopya bir sayfa olduğu için yazdıgınız veri işleniyor diger sayfaya da..
Hangi amaclı kullanacagınızı aktarabilirseniz belki dediğiniz gibi daha farklı bi kalıcı yol bulunabilir.slm

Birden fazla hücreyi dondurmak

Arkadaşlar Merhaba, Ekteki dosyadada belirttiğim sarı renkli hücrelerin dondurulmasını istiyorum, İyi Çalışmalar,

Ekli dosyalar

Geri