Merhaba, ekte örnek olarak verdiğim hesap tablosunda bazı ortalama değerlerin otomatik olarak(mümkünse veri girdikçe) hesaplanması konusunda yardımcı olursanız minnettar olurum. Sayfa içerisinde de gerekli açıklamalar bulunmaktadır.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Günaydın, doğru anlamışınız. Her gelen veri grubunu(10-15 günde bir) siyah çizgiyle ayırıyorum(çok da önemli değil siyah çizgi).Şunu mu anlamayılız?
Sayfa1 de 2.satırdan itibaren tüm satırlara bakarak, benzersiz isimler sayfa2 A sütununda listelenecek.
Sayfa2 nin diğer sütunları bu isimler baz alınarak sayfa1 den çekilecek ve gerekenler için de formül yazılacak.
Eğer anladığım doğruysa, Sayfa1 deki 17 ve 39.satırların siyaha boyanmasının anlamı nedir?
elinize emeğinize sağlık. çok teşekkür ederim.Formüller çözülmüş hali ektedir.
Kota Sahibi ve Yatıracak kişi listelerinde Tekrasız + Alfabetik sıralama yaptırdım.
Formüller rahatlasın diye Sayfa1 de tablonuzda boş bıraktığınız sütunları kaldırıp ilgili alanı tablo olarak Liste ismiyle tanımladım.
Önceki halinde tüm excel sayfasında kenarlık yaptırıp Exceli oldukça kastırmıştınız. Gödnerdiğim haliyle excel dosyanızı kullanabilirsiniz.
Formülleri ben 12.satıra kadar çoğalttım, siz istediğiniz sayıda aşağı doğru sürükleyerek çoğaltabilirsiniz.
İnceleyin.