• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birleştirmede toplama hatası

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
arkadaşlar aşağıdaki birleştirme foksiyonunda toplama hatası var bunu nasıl düzeltebiliriz

.=BİRLEŞTİR("İlgili Kişiden……...Kanuna Eklenen Ek 24'üncü Maddesi Gereği Toplam"&" "&EĞER(D2="";"";"Yasal Faizi İle Birlikte"&" "&(EĞER(EMETİNDEĞİLSE(B14);TOPLA(B14+B13);B13)))&" "&"TL.'sı borç çıkartılmıştır")
sonucunda ise
İlgili Kişiden ………... Kanuna Eklenen Ek 24'üncü Maddesi Gereği Toplam Yasal Faizi İle Birlikte 15814,4367389896 TL.'sı borç çıkartılmıştır
yazıyor
örnk:15.888,26 şeklinde yazsın.
yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Örnek dosya olmadığı için tam bir çözüm söyleyemiyorum ama bir de bu formülü dener misiniz?
Kod:
=BİRLEŞTİR("İlgili Kişiden……...Kanuna Eklenen Ek 24'üncü Maddesi Gereği Toplam"&" "&EĞER(D2="";"";"Yasal Faizi İle Birlikte"&" "&(EĞER(EMETİNDEĞİLSE(B14);[COLOR="Red"]YUVARLA([/COLOR]TOPLA(B14+B13);B13)[COLOR="red"];2)[/COLOR] ))&" "&"TL.'sı borç çıkartılmıştır")

Merhabalar
Örnek ekleyebilirseniz çözüme daha kolay ulaşabiliriz.

Merhaba,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz.

Kod:
=BİRLEŞTİR("……... Eklenen Ek 24'üncü Maddesi Gereği Toplam"&" "&EĞER(D2="";"";"Yasal Faizi İle Birlikte"&" "&(EĞER(EMETİNDEĞİLSE(B14);METNEÇEVİR(TOPLA(B14+B13);"#.##0,00");METNEÇEVİR(B13;"#.##0,00"))))&" "&"TL.'sı borç çıkartılmıştır")

Sayın Korhan Ayhan;

İyi akşamlar.

Benim içinde iyi bir örnek oldu.

Katkınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Merhaba,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz.

Kod:
=BİRLEŞTİR("……... Eklenen Ek 24'üncü Maddesi Gereği Toplam"&" "&EĞER(D2="";"";"Yasal Faizi İle Birlikte"&" "&(EĞER(EMETİNDEĞİLSE(B14);METNEÇEVİR(TOPLA(B14+B13);"#.##0,00");METNEÇEVİR(B13;"#.##0,00"))))&" "&"TL.'sı borç çıkartılmıştır")

Sayın Korhan Ayhan ;
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
faiz oranı yazıldığında #AD? hatası veriyor
faiz oranı yazılmadığında ise her hangibir sorun yok
bu hatayı nasıl düzenleyebiliriz
iyi çalışmalar ve iyi geceler

Son düzenleme:
Merhaba,

Eklemiş olduğunuz dosyayı açtım önerdiğim formülü ilgili hücreye yazdım. Faiz oranı hücresine değer yazdığımda hiçbir hata ile karşılaşmadım.

Merhaba,

Eklemiş olduğunuz dosyayı açtım önerdiğim formülü ilgili hücreye yazdım. Faiz oranı hücresine değer yazdığımda hiçbir hata ile karşılaşmadım.

sayın korhan ayhan;
evet hiç hata yok
kusura bakmayın hatayı sanırım ben yaptım
şuan bende denedim çalışıyor
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar

Geri