Birlestirme Formulu yapabilmek

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
B1 ila B24 hucrelerinde bulunan karisik sayilarin,En kucukten buyuge dogru, A1 ila A24 hucresindeki 1 den 24 numaraya gore, E 1 ila E 24 hucresinde birlestirme yaparak formüle etmek istiyorum hocam.
yani en küçük sayidan baslayan B1 deki karisik sayilardan benzer ayni sayilarda, ayni derecelendirme içinde olmasini istiyorum,mesela en kucuk sayilardan kac tane varsa,burada 5 tane var, bu 5 tane sayi A1 deki hangi numarayi temsil ediyorsa,1 ci derece temsil ettigi gibi hangi numarayida temsil ediyor sa onunla birlikte birlestirmek istiyorum.
1=1
1=2
1=3
1=4
1=5

2.ci değerin içine giren numaralarda kaç taneyse
2=6
2=7
2=8
2=9
2=10

3.cu degerin içine giren numaralarda kac adet hangi numaralari temsil ediyorlarsa.
3=11
3=12
3=13
3=14
3=15

Bunun gibi diger 4.cu degere , 5.ci degere .....ve kac tane degere gore giren sayilari birlestirmek istiyorum hocam.

Ekli dosyalar

Ouzz_z

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Pro Plus 2024
20-04-2026
Kendinizi daha kötü ifade edemezdiniz herhalde. Yazdıklarınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor. Kaç postunuzu gördüm hiçbir şey anlamadım. Yardım edeceklere sabır diliyorum.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
sayın hocam haklısınız öncelikle hiçbir lafım yok çünkü ben bu konuları sizin kadar çalıştığınızın keşke bilmeyi çok ihtiyacınız olduğu için bilmiş olsaydınız size hemen anlattırmak istediğinizi anlatın Siz de ona göre yardımcı olsaydınız daha da işte burada benim fazla iş bilmemden dolayı böyle izah ederken Bu iyilik olur inanın size zerrece kalpte bir kırgınlık yok sadece kendi işte

şu şekilde yapmayı çalışayım dedim hocam bu B1 ve B 24 hücresinde 24 tane sayı mevcut Bu 24 tane sayının tek tek olduğunda 24 tane ayrı sayı var

Bu B1 ve B 24 satirindeki ,24 sayidan diyelimki ayni benzer sayılardan 12 tane olduğunu farz edelim, boyle olunca 24 tane sayiyi, 2 tane değer yada derece temsil etmis oluyor.

Ayni yönde bu B1 ve B24 satirinde 24 sayidan benzer 8 er tane sayi varsa, bunlarda , 3 tane derece ve dereceyi temsil etmis oluyorlar,

Ayni yönde B1 ve B24 satirinde ki 24 sayidan benzer 6 sar tane sayida sonra, bu seferde 4 tane derece ve derecelendirme yapilmis oluyor,

bu şekilde hocam kac tane sayi varsa en küçükten buyuge doğru siralarken B1 ve B 24 deki sayiler, A1 ve A24 deki hangi sayiyi kacinci varlığını temsil ediyorsa onu E1 ve E 24 hicivinde yapmak istiyorum hocam,
1=5
Yani B1 B24'teki küçük sayı,
A1 deki hangi numarayı temsil ediyorsa onları E1 E 24 hicivinde gosterilişini yapmak istiyorum.
Yani
1=5 demek,
1.ci derece A1'deki sıralamada 5 mumara girmiş demek..

2=24 demek
2 ci eksik A1deki 24 numaraya girilmiş demek..

3=15 demek.
A1'deki 3 derecelik derecelendirmeyede 15 numara girilmiş anlam ifade etmektedir.

Bu şekilde formüle etmek istiyorum hocam..

boyut attigim tablosu da hocam bu B1 ve B24 yeşil alana sizde değişen sayılar girerek orayaki en küçükten
Büyüye doğru Siz de böyle değerlendirme yaparak ona göre daha iyi anlaşılmış olur E1 hücresindeki değerlendirme ler değişkenliğini sınıflandırmasını yaptığınız formülde tam anlaşılmış olur hocam,
benim bu tabloda B1 ve B 24 hücresinde o sayıları Ben sıradan rastgele sayılar olarak yazdım bu sayılar her zaman değişecek olan sayılar Çünkü hocam siz de ona göre kendiniz de Böyle rastgele sayılar vererek E1 hücresindeki değişkenliği değişecek olan derecelendirme deri yapabilirsiniz hocam ben çünkü bu B1 ücretindeki sayılar Sabit değil hocam ona göre Siz de kendiniz böyle rastgele sayılar yazdığınızda oradaki derecelendirmenin nasıl olduğunu kendiniz görmüş olursunuz ben bilgimle becerebildiğim kadarıyla bu kadar anlatabilmeye çalıştım umarım başarabilmişimdir umudum olmasa da Umut etmekten vazgeçmiyorum Sevgili Hocam tekrar sorularınız olursa en kalbi duygularımla beklerim çünkü burada benim anlatabilme bilgimin eksikliği sizi biraz zorluyor Yoksa bu işleri bu formülleri çok rahat yapabileceğinize adım kadar eminim sayın hocam İnşallah bu anlatmalarım biraz olsun bir işe yaramıştır yoksa tekrar başka şekilde Anlatmaya çalışacağım beceriksizlik Sadece bende tecrübem olmadığı için işi bilmiş olsam biraz anlatırken de daha kolay anlatacağım ve sizin anlamanız çok çok daha kolaylaşmış olacak ama inşallah bu sefer başarabilmişimdir Sayın hocam Yardımlarınızı ve samimi yaklaşımlarınıza Şu an için ihtiyacım var Beni yönlendirirseniz çok teşekkür ederim

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Yani hocam
1=15 dedigimizde sol taraf kaçinci derecelendirme hali, 15 ise B1 satirindeki sayinin, A1 A24 satirinde hangi numarayi temsil ettigini gostermek anlamina gelir.

1=10
1=11
1=12
1=13
1=14
1=15
en.küçüklerin arasında B1'deki 5 tane sayının, 1 ci dereceyi derece temsil edenn sayının A1'deki numara karşılaşmasının gosterimidir.

Bu sekilde izah etmeyi basarmisimdir hocam,

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Hocam yazarken Telefon klavyesi böyle saçma bir yazı tipinde kusura bakmayıp yazdıktan sonra fark ettiğimizden özür diliyorum.

Umarım bu şekilde anlatabilmişimdir hocam sorularınız olursa bekliyorum Sevgili Hocam çalışmanızda Allah yar ve yardımcınız olsun Allah ilminizi arttırsın inşallah sayın hocam