• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birleştirilmiş hücrelerde bul değiştir olabiliyor mu?

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Arkadaşlar, excelde hazırlamış olduğumuz formlarda birleştirilmiş hücreler ve bu hücrelerde de bir takım formüllerimiz mevcut. Söz konusu bu birleştirilmiş hücrelerde formül olduğu halde bul / değiştir komutuyla veya herhangi bir makro ile aranan kelimenin veya rakkamların yerine başka kelime veya rakkamlarla değiştirebiliyormuyuz. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan cevap bekliyorum. Saygılarımla.

bu kodu denermisiniz.

Sub buldeğiştir()
sat = 0
a = ActiveWindow.Selection.Row
b = ActiveWindow.Selection.Column
ad = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(a, b).Value
aranan = InputBox("Aranan değeri yazınız.", "Aranan Kelime", ad)
If aranan = "" Then
MsgBox "İşlemi iptal ettiniz", vbInformation, ""
Exit Sub
End If
bulunan = InputBox("Bitiş tarihini AY olarak giriniz.", "Değiştireceğiniz Kelime", "")
If bulunan = "" Then
MsgBox "İşlemi iptal ettiniz", vbInformation, ""
Exit Sub
End If
With Range("A1:Z50")
Set c = .Find(ad, LookAt:=xlPart)
If Not c Is Nothing Then
firstAddress = c.Address
Do
c.Replace What:=aranan, Replacement:=bulunan, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
sat = sat + 1
Set c = .FindNext(c)
On Error Resume Next
Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> firstAddress
End If
End With
MsgBox (sat - 1 & " adet değişiklik yapıldı")
End Sub

Birleştirilmiş hücrelerde sonuç alamadım

Makroyu çalıştırdığımda çok uzun süre olmasına rağmen sonuç olamadım, birleştirilmiş hücrelerde sonuç alamadım. Örnek dosyam ektedir. (örnekte. 7500 leri 30000 yampak istiyorum)

Ekli dosyalar

denedim yapıyor ancak senin verilerin başka çalışma kitabından geliyor dolayısıyla değiştirdiğin veri başka çalışma kitabnda yoksa her seferinde açılan bir pencere gelir çünkü veri değiştiği zaman değişen veriye ait dosya yada sayfanın olmadığı zaman bu açılan pencere gelecektir diğer türlü dosya çalışıyor
örnek c36 ve g36 hücresindeki formüllerde 37 rakamı ver bunu 5 ile değiştir sonuç alacaksınız.

Ekli dosyalar

Halit3 hocam, ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum, tabiiki asıl dosyamda uyguluyorum, ancak yaklaşık 10 dakika kadar makronun çalışması sonucunda makroyu kesip baktığımda saadece birleştirilmemiş hücrelerde yapılan değişikliklikler oluyor, birleştirilmiş hücrelerde olmuyor, sonuçta o kadar çok önemli değil, değiştirilecek hücre sayıları sayılı, ancak ben öğrenmek adına sormuştum. Makro için çok teşekkür ederim. Saygılar, Tahsin.

Find komutundan bahsediyorsanız.
Find komutu birleştirilmiş hücrelerde çalışmıyor.
Hata veriyor.
On error resume next kullandıysanız hatayı alamayabilirsiniz.:cool:

Geri