• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birleştir formülünde Tarihlerideki hata.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhba;

Kod:
TextBox7.Value = say
     Cells(say + 1, 13).Value = TextBox7.Value
    Cells(say + 1, 14).Value = TextBox1.Value
    Cells(say + 1, 15).Value = ComboBox1.Value
    Cells(say + 1, 16).Value = CDate(DTPicker1.Value)
     Cells(say + 1, 17).Value = CDate(DTPicker2.Value)
    Cells(say + 1, 18).Value = TextBox2.Value

Şeklindeki kodla verileri excel sayfasına aktarıyorum.

Aktardığım be verileri, sayfada birleştirdiğimde; TARİH olanlar, tarih olarak gözükmemektedir.

Açıklamalı dosyam ektedir.

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

Aşağıdaki şekilde tarihleri gösterebilirsiniz.
Kod:
METNEÇEVİR(P2;"GG/AA/YYYY")

Formüllere aşağıdaki düzenlemeyi yapınız..
=METNEÇEVİR(P2;"gg.aa.yyyy")&" tanzim tarihli, " & METNEÇEVİR(Q2;"gg.aa.yyyy")& " vadeli, " &N2& " " & O2& " miktarlı bono."

belki yukarı da anlatılmış ama ben tam anlayamadım. aşağıdaki örnek dosyayı inceleyerek tekrar yardımcı olursanız seviniriö. şimdiden teşekkürler.

Aşağıdaki şekilde kullanın.
=METNEÇEVİR(A1;"GG/AA/YYYY")&" tarihinden itibaren "& C1&" yılına ait yıllık iznimden 12(Oniki)gün izin kullanmak istiyorum.Gereğini müsaadelerinize arz ederim."&METNEÇEVİR(B2;"GG/AA/YYYY")

sn.hamitcan yardımınız için teşekkür ederim.Sizin verdiğiniz furmülü fonksiyon ekle içerisindeki METNE ÇEVİR ile yapılabilirmi yoksa ilgili hücreye gidip =METNEÇEVİR(A1;"GG/AA/YYYY")&" tarihinden itibaren "& C1&" yılına ait yıllık iznimden 12(Oniki)gün izin kullanmak istiyorum.Gereğini müsaadelerinize arz ederim."&METNEÇEVİR(B2;"GG/AA/YYYY") şeklinde mi yazacağım.Eğer hücreye ben formülü kendim yazacaksam ben bunun mantığını anlamak istiyorum. yani su işaretler formülde ne anlama geliyor. ''......'' ; &

1-METNEÇEVİR fonksiyonu, yerleşik bir fonksiyondur. Fonksiyon ekle içerisinden de bu fonksiyona ulaşabilirsiniz. Yada kendiniz direkt hücre içine girebilirsiniz.
2-";"noktalı virgül, teknik olarak belki anlatamayacağım ama formüldeki değişken ve sabitleri birbirinden ayırmaya yarayan bir ayıraçtır.
3- “&” işareti, iki veya daha fazla ifadeyi birleştirmek için kullanılır.

Not: Anladığım kadarıyla Excel bilginiz fazla yok. Bu yüzden “Excel Dershanesi”başlığına bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
sn. hamitcan
tamam anladım teşekkürler.tavsiyeniz içinde teşekkür.exel bilgim idare ederde fonksiyonlar konusunda bilgim yetersiz. Sayenizde öğreniyorum ve öğrenmeye devam edeceğim

Geri