• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birleştir formülü ile ilgili bir soru

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Ayrı ayrı hücrelerde olan sayıları birleştirip sayıların arasına virgül olması nasıl yapılabilir.
A1 hücresi: 15 B1 hücresi : 01 A1 ile B1 birleştirip 15,01 şeklinde olması
Birleştir formülü ile =BİRLEŞTİR(A1;B1) sonuç çünkü 151 olarak veriyor. Doğal olarak.
Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

ayrı ayrı hücrelerde olan sayıları birleştirip sayıların arasına virgül olması nasıl yapılabilir.
A1 hücresi: 15 b1 hücresi : 01 a1 ile b1 birleştirip 15,01 şeklinde olması
birleştir formülü ile =birleştir(a1;b1) sonuç çünkü 151 olarak veriyor. Doğal olarak.
örnek dosya ektedir.

=birleştir(a1;",";b1)

Önce nasıl ayıracağınızı sormuştunuz, şimdi de nasıl birleştireceğinizi soruyorsunuz! Neden ayırma ihtiyacı duyuyorsunuz ki? En baştan hiç ayırmasaydınız olmaz mıydı?

Soruya gelince :

Kod:
=A1&","&METNEÇEVİR(B1;"00")

Bir de hatırlıyorum (siz hatırlamayabilirsiniz), uzun yıllar önce sizinle yine böyle excel yardımlaşması yapıyorduk. O kadar geçen zamandan sonra bunca zamandır excel kullanan biri olarak o kadar basit sorular soruyorsunuz ki şaşırıyorum. Herhalde başka işlerle çok yoğunsunuz ki excel hakkında fazla düşünmenize fırsat kalmıyor. üzüldüm açıkçası.

Önce nasıl ayıracağınızı sormuştunuz, şimdi de nasıl birleştireceğinizi soruyorsunuz! Neden ayırma ihtiyacı duyuyorsunuz ki? En baştan hiç ayırmasaydınız olmaz mıydı?

Soruya gelince :

Kod:

Bir de hatırlıyorum (siz hatırlamayabilirsiniz), uzun yıllar önce sizinle yine böyle excel yardımlaşması yapıyorduk. O kadar geçen zamandan sonra bunca zamandır excel kullanan biri olarak o kadar basit sorular soruyorsunuz ki şaşırıyorum. Herhalde başka işlerle çok yoğunsunuz ki excel hakkında fazla düşünmenize fırsat kalmıyor. üzüldüm açıkçası.
Evet çok ile uğraşıyorum. Doğrudur. Basit sorular, ama her sorunun cevabında da bir şeyler öğreniyorum. Bu öğrendilklerim sorunun cevabı ile ilgili gelişmiş çalışmalara ışık tutuyor. Arada da referans alıp benzer şeyler yapabiliyorum da aslında. Ama yeni bir çalışmada stop ediyor. haliyle ondan da sorma durumunda kalıyorum.

Soruya gelince :

Kod:

Kod:
kodu uyguladım. Uyguladığım yerde "16,04,2012 Pazartesi HAKEM,00" hücreye yazdı.

dosyayı tekrar ekte gönderdim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod:
kodu uyguladım. Uyguladığım yerde "16,04,2012 Pazartesi HAKEM,00" hücreye yazdı.

dosyayı tekrar ekte gönderdim.

Merhaba
Kod:
=TABANAYUVARLA($F4;1)
Bu tam sayı için
Kod:
=--DEĞİŞTİR($F4;1;BUL(",";$F4);"")
Bu da küsürat için.

Siz bize A1 ve B1'e göre sormuştunuz ve biz de ona göre cevap verdik. Ancak maalesef siz formülü kendi dosyanıza uyarlamamış, aynen olduğu gibi kullanmışsınız. Dosyanızda A1 hücresinde o belirttiğiniz metin olduğundan; B1'de boş olduğundan ikisinin birleşimi "16,04,2012 Pazartesi HAKEM,00" oluyor doğal olarak. Formülü dosyanıza uyarlayınız :)

Geri