• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birleşik kutu ( Form denetimi )

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
arkadaşlar aşağıda resimde attığım örnekteki gibi geliştirici sekmesinden eklediğimiz Birleşik kutu ( Form denetimi ) da listedeki sayfalardan birini seçtiğimizde o sayfaya gitmesini istiyorum.

Daha öncede benzer soruyu veri dogrulamadan oluşturdugumuz liste için sormuştum yardımlarınzı sayesinde yapabildim şimdi ise aynı şeyi Birleşik kutu ( Form denetimi ) ile yapmak istiyorum.

Şimdiden tşk ederim.

LO04Ba.png

valla abicim öncelikle ilgilendigin için çok teşekkür ederim ancak malasef durum böyle
g9R8QN.png

idris hocam çok tşk ederim ama bana göstereblecegin başka bi kaynak varmı. yada bunun nasıl yapıldıgını anlatabilirmisin

İlgili sayfanın kod bölümündeki kodları da diğer sayfalara uygulamanız gerekiyor.

Merhabalar;
Sadece kodları değil, AA1 ve AB1 hücreleri içinde gerekli olan ayarlamayı yapmalısınız . Çünkü kod sayfa ismini AB1 hücresinden alıyor.

Bunun excel 2010 daki sebebi tuşun activex grubundan değil form denetimlerinden SEÇİLMİŞ olması. Form denetimlerinden seçilen araçlar bir şekilde makroyu görmemeye başlıyor. Eğer activex grubundan araç seçerseniz bu sorun yaşanmıyor.

Diğer yandan , Sayın İdris Serdar , Sayın Korhan Ayhan ,Ömer , Ömer Baran ve başka diğer değerli üstadlarımızın kodları kod değil " excelce yazılan şiirler " gibi ve üyeliğim boyunca incelediğim ya da örneklediğim ya da kendilerinin tevdi ettiği çok karışık kodlarda bile hataya rastlamadım :)

valla abicim öncelikle ilgilendigin için çok teşekkür ederim ancak malasef durum böyle
g9R8QN.png

Son düzenleme:
Bu konu hakkında bir sorunum var sayfaya koruma ekleyince form denetimini kullanamıyorum. (koruma kısmından çentiği kaldırmama rağmen)

Geri