• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birim fiyat analiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ntmete
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 97 türkçe
birim sayfasında yazdığım poz no yu
analiz sayfasında bulup burdaki imalat adı, birimi, birim fiyatını otomatik olarak birim sayfasında yazılmasını istiyorum.
düşey ara ile yapamadım. çünkü düşey arada artan sıra ile sıralanması lazım tablonun. başka bir yöntemle yapılabilir mi
yardımlarınızı bekliyorum

Sn ntmete

Birim Sayfasında;
B2 Hücresine
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;analiz!$A$2:$I$38;3;0))
C2 Hücresine
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;analiz!$A$2:$I$38;2;0))
E2 Hücresine
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;analiz!$A$2:$I$38;8;0))

Yazın. Aşağıya doğru çekerek kopyalayın.

Not.
Analiz sayfasında ALAN ADI verirseniz formül daha sade olur.
Mesela A2:I1000 Aralığına Analiz Adı verin
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;analiz;3;0))
Formül böyle olur

Son düzenleme:
Sn. AS3434
EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;analiz!$A$2:$I$38;3;0 )) demişsiniz ve daha sonra aynı formülde sadece 3 yerine 2 ve daha sonradaha sonrada 8 rakamlarını yazmışsınız. Buradaki rakamlar neyi iafede ediyor ve neden rakamları değiştirdiğimizde değerler geliyor bu rada yaptığınız formül hakkında detaylı bilgi bulabileceğim bir yer var mı?? ( Biraz fazla şey sordum ama :)) inanın merak ettiğim ve öğrenmek istediğimden)

Sn. AS3434
EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;analiz!$A$2:$I$38;3;0 )) demişsiniz ve daha sonra aynı formülde sadece 3 yerine 2 ve daha sonradaha sonrada 8 rakamlarını yazmışsınız. Buradaki rakamlar neyi iafede ediyor ve neden rakamları değiştirdiğimizde değerler geliyor bu rada yaptığınız formül hakkında detaylı bilgi bulabileceğim bir yer var mı?? ( Biraz fazla şey sordum ama :)) inanın merak ettiğim ve öğrenmek istediğimden)
aşağıdaki linki inceleyiniz.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=143475#post143475

ayrıca öğren me isteğiniz ve çabanızdan dolayı tebrik ederim

Sn. AS3434

Düşeyara fonksiyonunun sözdizimi (syntax) :

=DÜŞEYARA(bakılan_değer,tablo_dizisi,sütun_indis_sayısı,aralık_bak)

Sorduğunuz, 3,2 ve 8 sütun indis sayılarıdır.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki linkte yer alan dosyayı inceleyin.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17226

tşler dosya indirilebiliyor mu

Geri