• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birer tanesini alma

Excel Vers. ve Dili
excel2007
kolay gelsin sayfa1 A sutununda isimler var.bu isimlerin sadece birer tanesini sayfa2 A sutununa alabilir miyiz(formülle yapabilirmiyiz)

Merhaba,

İlla formül ile yapılacaksa Sayfa1!$A$2:$A$100 yerine dinamik alan oluşturmanızı tavsiye ederim.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!$A$2:$A$100;KAÇINCI(0;EĞERSAY($A$1:A1;Sayfa1!$A$2:$A$100);0));"")

Formül dizi formülüdür.
Dizi formülü: Formül hücreye girildikten sonra enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır.
Formülün başında ve sonunda { } bu işaretler çıkar.

DİZİ formülü...

Ben sonuç aldım.

formülü kullanarak sayfa1 deki c4 satırından başlayan isimleri sayfa2 de A3 sutununa alamıyorum bunu nasıl yapıyoruz

Mahir beyin yazdığı kodu kopyala sayfa2 de A2 hücresine yapıştır. Sonra imleç hücre üzerinde iken klavyenin sol altında bulunan Ctrl ve Shift tuşlarına bas. Tuşlara basık iken entere basın formülün baş tarafına { ve son tarafına } işareti oluşacak. sonra hücre sürükleme ile aşağı doğru çoğaltın.

Ayrıca makro ile istersen:
Kod:
Sub Tekrarsiz_liste()
Dim i As Long
son = Sheets("Sayfa1").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
For i = 2 To son
sona = Sheets("Sayfa2").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
    If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa1").Range("A2:A" & i), Sheets("Sayfa1").Cells(i, "A").Value) = 1 Then
 Sheets("Sayfa2").Cells(sona, "A").Value = Sheets("Sayfa1").Cells(i, "A").Value
    End If
Next i
End Sub

Merhaba,
Alternatif;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(A$1:A$38;
  KAÇINCI(;EĞERSAY(J$1:J1;A$1:A$38)+
EĞER(EĞERSAY(A$1:A$38;A$1:A$38)>=1;;1);));"")
[COLOR="RoyalBlue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIF + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Verilerinizi A1:A38 aralığına girerek deneyiniz. J2'ye gerekli formülü yazarsanız sonucu alırsınız. Sayfa isimlerini düzenlemeniz lazım.

Uitser Madina

Son düzenleme:
Geri