Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar excel sayfa1 in a kolonuna binlerce isimlerim bu isimler mükerrerlik içeriyor ben bu isimlerden sayfa2 ye formülle benzersizleri almak istiyorum.
yardımcı olursanız memnun olurum.
Selamlar Ekteki dosyada firma isimlerini yardımcı sütun kullanarak benzersiz sıralayabiliyorum. Ancak yardımcı sütun kullanmadan bu iki formülü birleştirmek istiyorum Nasıl yapabilirim?
Merhaba arkadaşlar =İNDİS($A$5:$A$20;KAÇINCI(0;EĞERSAY($B$4:B4;$A$5:$A$20);0)) bu formül ile A sütunundaki verileri B de yeni liste yapıyorum. Bu yeni liste oluşturulur iken olmaması gereken 0 (sıfır) sayısıda listeye dahil oluyor 2. olarak veri oluşturulamayan hücrelerde YOK hatası alıyorum. bu...
Merhaba arkadaşlar excel sayfa1 in a kolonuna binlerce isimlerim bu isimler mükerrerlik içeriyor ben bu isimlerden sayfa2 ye formülle benzersizleri almak istiyorum.
yardımcı olursanız memnun olurum.
Eğer isterseniz Örnek dosya oluşturunuz. Gerçek bilgiler yerine benzer bilgilerle kısa bir kısmını eklediğiniz örnek dosyanızı ücretsiz dosya yükleme sitelerinden buraya ekleyip paylaşınız. Bilgiler hangi sütunda format nedir bakıp çözüm üretilmiş dosyayı burdan bizde ücretsiz dosya yükleme siteleri vasıtasıyla sizinle paylaşalım.
Gerekirse formüllü, gerekirse kod yazılmış haliyle çözümü sizinle paylaşalım.
Merak edebilecekler için "Google Sheets" ile 2 adet alternatif aşağıdadır. Formüllerde, "veri" sayfasında "A" sütunundaki "benzersiz" veriler çekilmektedir.
Alternatif-1: UNIQUE fonksiyonu
Alternatif-2: UNIQUE ve QUERY (SQL) fonksiyonlarının birlikte kullanımı
QUERY (SQL) fonksiyonun kısa da olsa anlatımı ve örnekleri, kişisel blog'umda aşağıdaki linkte verilmiştir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.