• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla koşulla düşey ara

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tigiy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2019-Türkçe
merhaba

iki farklı tablom var satır ve sütünlardan oluşmakta
istediğim veri sayfasındaki değerlere karşılık gelen fiyatları fiyat sayfasından bulup toplam tutarı hesaplamak.

Örnek ekledim kendimce açıklama yapmaya çalıştım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

saygılarımla

Ekli dosyalar

selam
eki inceleyiniz.
kolay gelsin.

Son düzenleme:
selam,
YOK hatası olması,
1- ya , Teslim Tipi kolonunda , fiyat tablonuzda olmayan yani "teslim" veya da "telefonlu" haricinde bir şey yazdığında
2 - ya da , sigorta kolonunda , fiyat tablonuzda olmayan yani "sigorta" veya "sigorta yok" haricinde bir şey yazdığında
3 - ya da , mesafe kolonunda , fiyat tablonuzda olmayan bir mesafe bulunduğunda
4 - veya da ag no larda 10 dan büyük bir değer olduğunda yani fiyat tablonuzda olmayan bir değer olduğunda
gerçekleşir.

Yazım hataları bile YOK hatası olması nedenidir. Örneğin "sigorta " . çünkü sigortadan sonra bir boşluk bulunmaktadır.

Kolonlara da bu nedenle Veri Doğrulama uygulayarak veri girişleri sınırlandırılmıştı zaten.

selam,
YOK hatası olması,
1- ya , Teslim Tipi kolonunda , fiyat tablonuzda olmayan yani "teslim" veya da "telefonlu" haricinde bir şey yazdığında
2 - ya da , sigorta kolonunda , fiyat tablonuzda olmayan yani "sigorta" veya "sigorta yok" haricinde bir şey yazdığında
3 - ya da , mesafe kolonunda , fiyat tablonuzda olmayan bir mesafe bulunduğunda
4 - veya da ag no larda 10 dan büyük bir değer olduğunda yani fiyat tablonuzda olmayan bir değer olduğunda
gerçekleşir.

Yazım hataları bile YOK hatası olması nedenidir. Örneğin "sigorta " . çünkü sigortadan sonra bir boşluk bulunmaktadır.

Kolonlara da bu nedenle Veri Doğrulama uygulayarak veri girişleri sınırlandırılmıştı zaten.

Hocam sorunu çözdük indis kaçıncı formülünü iç içe uygulayarak istediğim sonuca ulaştım. Yardımlarınız için teşekkürler

Geri