• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla koşula bağlı veri getirme

ykmetiner

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba nasılsınız;

Ekteki excelin 3 sayfasında farklı verilerim var.
Kısaca şöyle anlatayım;
Sipariş listesi sayfamda Her ürün koduna ve C,D,E kolonlarına bağlı beden listem var
Sipariş adeti sayfamda ürün kodu, L,M,A mağazaları bazında ve C,D,E kolonlarına bağlı ayrı ayrı sipariş verdiğim ürünlerin toplam adeti var
Beden listesi sayfamda Sipariş adetimin L,M,A mağazaları bazında ve C,D,E kolonlarına bağlı hangi bedenlerden kaçar taneden oluştuğunun listesi var.

Yapmak istediğim Sipariş adeti sayfamda ürün karşılığında yazan adet ne ise Sipariş listemdeki bedenlerin yanına(H kolonuna) Beden listesindeki adetleri getirmesidir.

Yardımlarınız için çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

G2 hücresine uygulayıp yana ve alta doğru sürükleyiniz.

C++:
=ÇOKETOPLA('sipairş adeti'!E:E;'sipairş adeti'!$A:$A;$A2;'sipairş adeti'!$B:$B;$C2;'sipairş adeti'!$C:$C;$D2;'sipairş adeti'!$D:$D;$E2)

B44869 dan L mağazası için 50 adet sipaişr yazmışsam beden listesinde L mağazası için 50 li asortiyi getirmesini istiyorum bedenlerin karşılığına

Formülde frml isimli resimdeki gibi bilgi geldi benim istediğim ise gelmesi gereken isimli resimdeki gibi 50 adetin karşılığı olan asortinin gelmesi beden lis resminde seçilen hücreler, getirmesi lazım gibi.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

• frml.png
    frml.png
    35.3 KB · Görüntüleme: 10
  • gelmesi gereken.png
    gelmesi gereken.png
    47.2 KB · Görüntüleme: 9
  • beden lis.png
    beden lis.png
    41 KB · Görüntüleme: 9
@korhan bey bakabildiniz mi acaba. Ya da başka yardımcı olabilecek üstadlar var mı ?

Konuyu şimdi anladım..

Ekteki dosyayı deneyiniz.

"Beden Listesi" sayfası "A" sütununa yardımcı bir alan ekledim. Diğer türlü formül gereksiz yere uzayacaktı.

Uygulanan formül DİZİ formüldür.

Ekli dosyalar

Merhaba Korhan bey süper olmuş ellerinize sağlık;
yanlız şöyle bir sorunum var sipariş adeti girilmemiş Ürün koduna da en son girilen asortiyi giriyor.
Sanırım beden listesindeki Footwear male adult şartına bağlı en son hangi asortiyi yapıştırmışsa ondan sonra gelen ve sipariş adeti girilmemiş ürünlere de onu yapıştırıyor.

B44869 a doğru veriyi getirmiş ondan sonra gelen B74317 mesela sipariş listemde yok ama onada B44869 un verisini yapıştırmış.
B74493 mesela sipariş listemde yok ona da B44869 un verisini getirmiş. Daha altlarda da aynı hatalar devam etmiş.

Dosyayı revize ettim. Tekrar deneyiniz.

Çok teşekkürler Korhan bey ellerinize sağlık tam istediğim gibi oldu
son bir yüzsüzlük yapsam affınıza sığınarak beden listesine N sütunun yanına farklı asortiler girsem 60 lı 70 li 80 li falan onu getirmesi için formülde nereyi değişmem lazım ki o sayı verilerini getirsin.

Formülün sonunda 14 değeri var. Sütun indisini ifade ediyor. Dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Tabi bu durumda İNDİS formülündeki tabloyuda genişletmeniz gerekir.

İNDİS formülündeki N kolonlarını Q yaptım mesela sayıyı da 17 yaptım ama getirmedi ?

#6 notu mesajda kalın harflerle bir uyarı yapmıştım. Onu uygulamanız gerekir.

Merhaba Korhan bey nasılsınız maalesef yapamadım size zahmet musait olduğunuzda satır ve sütün genişliğini max yapıp güncelleyebilir misiniz beden listesi için.

Çok teşekkürler

Merhaba Korhan bey malesef beden listesinde O,P ve Q sütunlarına yeni asorti ekleyince o eklediğim bilgiler gelmedi hatta alttaki getirdiği verileri de yok etti .

Uyguladığınız dosyayı paylaşın inceleyelim. Mantık hatası olabilir.

Formülün bir kısmı eksik kaldığı için hesaplama yapmıyordu. Gerekli düzeltmeyi #6 nolu msajımda yaptım.

Ek hatırlatma;

Soon önerdiğim formüller excelin bütün sütunlarına bakıyor. Bu sebeple verileriniz artıkça yavaşlama sorunu yaşayabilirsiniz. Bu sebeple hücre aralıklarını belirlerseniz daha efektif sonuçlar alabilirsiniz.

Çok teşekkürler korhan bey ellerinize sağlık

Geri