• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla koşula bağlı toplama

Excel Vers. ve Dili
office 365
ekte gönderdiğim dosyanın SAYFA 2 DEKİ C2 hücresinde yazılı formülü düzeltebilecek var mı

çoketopla ile en fazla iki koşula bağlı olarak toplama yaptırabiliyorum. burada birden fazla koşula bağlı olarak toplama yaptırmaya çalıştım. ocak ayı içerisindeki kişisel harcamaları toplattırmaya çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Çoketopla yada topla.çarpım ile yapabilirsiniz. Yalnız Çoketopla daha hızlı sonuç üretir.

Kod:
=ÇOKETOPLA(Sayfa1!$J:$J;Sayfa1!$K:$K;C$1;Sayfa1!$A:$A;">="&"1."&$B2&"."&$A2;Sayfa1!$A:$A;"<="&TARİH($A2;AY("1."&$B2&"."&$A2)+1;0))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa1!$A$3:$A$1600;"aaaayyyy")=$B2&$A2)*(Sayfa1!$K$3:$K$1600=C$1)*(Sayfa1!$J$3:$J$1600))

.

Formüldeki "sayfa 1" yazılarını değiştirdim ama yapamadım.ben size dosyanın orjinalini gönderiyorum.formülü yazmak istediğim yer özet sayfasında c7 hücresi.veriler gelir-gider sayfasından alınmalı.buna göre size zahmet tekrar ilgilebilirmisiniz

Ekli dosyalar

Kod:
=ÇOKETOPLA('GELİR-GİDER'!$J:$J;'GELİR-GİDER'!$K:$K;C$6;'GELİR-GİDER'!$A:$A;">="&"1."&$B7&"."&$A7;'GELİR-GİDER'!$A:$A;"<="&TARİH($A7;AY("1."&$B7&"."&$A7)+1;0))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR('GELİR-GİDER'!$A$3:$A$1600;"aaaayyyy")=$B7&$A7)*('GELİR-GİDER'!$K$3:$K$1600=C$6)*('GELİR-GİDER'!$J$3:$J$1600))

.

Teşekkür ederim.harikasınız

Geri