• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla koşula bağlı sayma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan moonka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 TR&EN
Merhabalar

Forumda biraz gezindim fakat aradığım ile ilgili bir konu bulamadım ya da göremedim.

Sizlere orum şu olacak;

Öncelikle elimdeki tabloda satırlar yukarıdan aşağıya eski tarihten yeni tarihe göre sıralı olarak gidiyor..Her satırda en başta olayın başlangıç tarihi ve devamında olayın türü,miktarı,özelliği vs.. yazıyor..

Benim yapmak istediğim aylara göre ,türleri miktarına ve özelliğine göre saydırmak..

09.07.2013-Elma-Kırmızı
12.07.2013-Üzüm-Siyah
14.07.2013-Üzüm-Yeşil
15.07.2013-Elma-Sarı
15.08.2013-Elma-Kırmızı
15.08.2013-Elma-sarı
20.08.2013-Elma-Kırmızı
22.08.2013-Üzüm-Yeşil

Yukarıdaki örnekte mesela temmuz ayındaki kırmızı elmaların sayısı
veyahutta ağustos ayı yeşil üzümlerin sayısı gibi...

Teşekkürler...

İlgili dosyayı ekledim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
.

Forumda Sumproduct - Topla.Çarpım olarak arama yapın. Ya da bir örnek dosya ekleyin.

.

Merhaba,

Forumda TOPLA.ÇARPIM olarak aratınız. Çözümünüz o fonksiyonda.

İlgili dosyayı yukarıya ekledim

Yapmak istedigim altta "aylık" isimli sayafada dökülen ano sayıları olan satırda aylara göre E16 hücresinden başlıyor, F16-G16 ... şeklinde gidiyor.

Buralara "GÖVDE TAKİP" sayfasından tarihlere (sadece başlangıç tarihi) göre mavi renkteki "KÜTLE BETONLARI" nın sayısını atmak istiyorum.

Not:Başlangıç tarihi sütünundaki tarih / saat metin değil tamamiyle zaman formatındadır.Herhangibir problem olmaz..Başka formullerde kullandım sorun çıkmadı.

"aylık" sayfasında aylara göre belirli değerleri toplattım (topla.çarpım) formuluyle.Bilgilerinize...Teşekkürler

Geri