• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birden fazla filtreyi uygulamak

Excel Vers. ve Dili
officce 2000 türkçe
arkadaşlar merhaba. benim yapmak istediğim birden fazla alanda secim yaparak istediğim sonuca gitmek. aslında bir nevi Excelin veri süzme işlemini yapmak istiyorum ancak makro ve activex denetimleri ile :)
mesela bazı isimler var bunlar checbox şeklinde ayşe, fatma gibi ismi ayşe ve soyadı farklı olanlar ayşeyi seçtiğim anda bana ayşelerin soyadlarının olduğu bir liste yada checboxlar gelsin. soyadlarından da birini seçtikten sonra doğumyerleri gelsin mesela oradan da bir tane il seçince doğum yılları gelsin ve sonunda da yani bu seçiimleri yaptıktan sonra kişinin baba adı otomatik olarak ekrana gelsin. excelde yapılabilrimi böyle birşey. iş tamamen checkboxlarla ama nasıl komut yazacağım hakkında bir şey bulamadım sitede. hiç olmazsa bir bölümünü yapıp yardımcı olsanız. yani hiç olmazsa 2 checboz seçiminden sonra ekrana birşeyler yazsın ben gerisini yapmaya çalışırım. acil olarka yardımlarınızı bekliyorum.

çok zor birşey istediğimi sanmıyorum aslında olabilecek birşey. ben genelde Accesste çalıştığımdan excel üzerinde biraz kafam karışıyor komutlarda macrolarda diyeceksiniz ki o zaman accesste yap evet orada kolay bir iş bu ancak çalıştığım yerde kurllanacağım bunu ve excelde olması istendi :(

Sayın leydies81;

Access'deki ilişkili tablo, inner join gibi.( tam değil ama benzer )

Checkbox'lar ile olması zorunlu mu? Mesela, yanyana birkaç combobox olsa, ve bu combobox'lar birbileri ile ilişkili olsa. Örn: İstanbul'u seçtiğiniz zaman, size istanbul'da doğanların isimlerini gösterse.

olabilir tabi illa ki checbox olması gerekmez ancak söylediğim gibi excelde nasıl yapılır bilemiyoerum pek. excelde ilişki nasıl kuracağım comboboxlarda

sayın frksdf,
çok teşekkür ederim. örneğiniz çok işime yaradı :) bunu userform üzerinde kullanmam mümkün müdür peki?

Geri