• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla dosyada aynı anda tek seferde değişiklik yapma ??

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhaba arkadaşlar,

aylık kullandığım 22 dosyam var ve yeni aya geçince bunlarda bulunan bazı verileri yeni aya göre düzenlemem lazım (örn: ay adı, tarih, yetkilisi vs..)

tüm dosyalara tek tek müdahale ederek düzeltmek yerinde tüm dosyaları aynı anda açıp tek seferde gerekli değişiklikleri nasıl yapabilirim.

ilgili dosyaları tek dosya altında sheet'ler haline getirip CTRL+H düzeltme seçeneğinden düzelt gibi öneride bulunmak isteyenler için: >> ilgili dosyaları günlük bölgelere gönderiyorum ve her bölge sadece kendi dosyasını görüp diğerlerini görmemesi gerekiyor.

başka bir yolu, yöntemi varsa yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..

iyi çalışmalar..

Bazı detyalar olsaydı değişik tavsiyeler alabilirdiniz;

Örneğin; bölgeler kendilerine gönderdiğiniz dosyaları sadece inceleyecek mi, yoksa onlar da düzenleme yapmak durumunda mı?

gibi detaylar verseydiniz daha iyi olurdu,

Belki sizin işinizi linkler çözebilir,

sistemi kurmanız sizin açınızdan vakit alabilir,

ancak sistemi bir kere kurduğunuzda çok vakit kazanırsınız.

Şöyle açıklayayım.

2 çeşit dosyanız olacak,

1. ANA DOSYA; tüm bölgelerin ayrı çalışma sayfaları halinde bulunduğu ve sadece sizde bulunacak dosya.

2. BÖLGE DOSYASI; bölgelerin sadece kendilerine ait bilgileri görebildiği dosya.

BÖLGE DOSYASI, ANA DOSYA daki kendine ait olan çalışma sayfasından bilgileri linkler aracılığı ile alır,

siz sadece ANA DOSYA da düzenleme yaparsınız ve bölge dosyalarını birer kere açıp linkleri güncellediğinizde işiniz biter.

Ben bu şekilde her sabah bölgelerden aldığım bilgiler ile brifing hazırlıyorum.

Geri