• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla dinamik alanı formülde kullanma

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
sorumu açıklamasını ekli dosyamda yaptım
dinamik alanı kullanarak hesaplamalar yapabilmekteyim bu sorumda birden fazla dinamik alan kullanmak istememle ilgilidir.
Kısa bir anlatımım olursa bir sütunda bir hücreye "x" işareti atıp yanındaki tablodan dinamik alan ile x in olduğu satırdan sağa doğru birkaç sütun seçip bir kriter ile sonuca gidiyorum TEK KRİTER için sonucumu buluyorum
ama birden fazla sütun "x" koyup en az 2 aralıktada aynı koşula uyanları listeleme ve yine birden fazla hücreye x koyup en az biri koşula uyarsa sonucu bulmakla ilgili bir soru.
yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın hocalarımda sorumda mantıksal yada veri hatası mı var henüz hocalarımdan bakan yada cevap veren olmadı. yanıt beklemekteyim.

Sayın modoste sizin tablonuza benzeyen bir tablo ile örnek çalışma yaptım.Eğer uyarlamazsanız sizin dosyanıza göre uyarlarım. Tek formülde yapmak elimden gelmedi, yardımcı bir sütun kullanmak zorunda kaldım. Eğer KTF ile yapmak isterseniz daha kolay olur.

Ekli dosyalar

sayın kuvari öncelikle sorumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
buna benzer bir soru 2 hafta öncede sormuştum ama yanıt veren olmamıştı acaba benim üyeliğimde sorun mu var ekli dosyam mı görünmüyo diye tereddütlerim olmuştu en azından forumun hala normal işlediğini gördüm sevindim.

soruma gelince sorumun en geniş halini açıklarsam "x" yazılacam sütunlar 330 satırlık bir veri
A B C ... bunlar ise 33 sütundan oluşan bir hakediş özet tablosundan veri yada veriler çekme ile ilgili ben özet olsun diye sadeleştirip göndermeye çalıştım umarım anlatmaya çalışmışımdır.
sizin çözümü açıkçası anlayamadım ama uyarlamaya çalışacam yapamazsam dönerim sizin çözümünüz açıkçası benim soruduğum 2 sorudan 2. cisine ait yani x kriterlerini barındıran yerlerin birleşimi birde kesişimi ile ilgili olan var onunla ilgilide çözü üretebilirmiyiz.

Merhaba,

Sonradan eklediğiniz dosyaya bakınca benim cevabım durum 3 ile alakalı diyebilirim.Durum 2 içinde vaktim olursa bakabilirim.

Eklediğim dosyada 4 yazan bir hücre var, oda hakkedişlerin toplam sayısını veriyor işinize yarayabilir.

sayın kuvari
denemeye çalışıyorum fakat formülasyonuda anlayamadığımdan uyarlayamadım sorumdaki çizelgelere
yardımcı hücreler satırlar sütunlar kullanmaya elverişli bir çalışma dosyamdır. bilginize

ekli dosyada 4 yazan biryer göremedim ayrı biryerde bir hücrede 4 yazımıyor bir yerde SIFIR yazan var ama

kesişimde dahil ekteki dosyayı inceleyiniz.

Eğer kendiniz yapamayacaksanız, dosyanızı ekleyebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

sayın kuvari ben sorumun aslı olan dosyayı ekleyip 2 durum içinde sizden gelecek çözümü bekliyorum. tablomda formüle etkimeyecek sütunları gizleyerek gönderiyorum Veriler Yeşil Dolgulu Alanadır formülün yazılacağı yer sarı dolguludur. "x" lerin nerelere konulacağını siz belriyebilirsiniz 2 durum içinde bu sütunda mavi dolgulu

Ekli dosyalar

çözüm için teşekkür ederim sayın Kuvari
henüz inceleyemedim inceledikten sonra size dönücem yardımınız için tekrar teşekkürler.

birde herhangi bir sütunda "x" için çözüm yapabilirmiyiz benim çözümüm vardı ama alternatif sizden farklı bir formülasyon gelebilir öğrenmek için

sayın kuvari çözümü nasıl yaptığınızı anlayamadım formülleri açıklayabilirmisiniz herhangibir çözüm için örneğin kesişim olmayan çözümde yardımcı hücredeki formülde neyi buldurduğumuzu anlayamadım.

diğer çözümlerde varsa sayın hocalarımdan yapabilir ler mi. özellikle tek formül il bulunabilen olursa kullanım açısından.

Karmaşık dizi formüllerini açıklamak cidden çok zor. Bunun yerine eklediğim örnek tabloları inceleyebilirsiniz. Dizi formüllerini anlamak için formül aralığını seçerek F9'a basmanızı ve oluşan dizinleri kontrol etmenizi öneririm.Tek formülle nasıl yapılır bende merak ediyorum.

11. iletimdeki mesajım için özür dilerim sayın kuvari
birleşimli çözümde herhangi bir satıra sadece tek bir satıra "x" yazınca sorun çözülüyor zaten ben farkında olmadan sormuş oldum.
sayın kuvari kendi sorumun çözümünü tam anlayabilmek için foruma bir soru daha yöneltiyorum şimdi ekli dosya ile en azından çözümleme aşamalarını anlayabilmek adına bu sorumdaki detayı öğrenmem gerekiyor.

Geri