• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla değeri aynı olan satır numrasını bulmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan qwasque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar,

Birden fazla değeri eşleşen (örnekte stok kodu ile depo kodu) satır numaralarını bulmak istiyorum.

Örnekteki dosyada Rapor1 sayfasındaki "stok kodu ve depo kodu " sütünlarındaki değerleri (AA sayfasında) Aynı olan (eşleşen) satır numarası kaçtır. Ben bu noktayı çözemedim.

Sonuçları yazarak açıklamaya çalıştım umarım başarı olmuşumdur.

Düşündüğüm Satır numarasını bulunca 2 sütün öteleyip stok miktarını bulmak. Aktif satırdan rapor1deki sipariş miktarı ile karşılaştırmak.

Aranan değer rapor1 kısmıdır. Tablo dizini AA sayfasıdır. Değerler birebir eşleşmesi gerekmektedir.

AA sayfasında depo kodu ve stok kodu aynı olan başka bir satır yoktur. Fakat Rapor1 sayfasında depo kodu ve stok kodu aynı olan başka bir satır olabilir..

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

E2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2&B2=AA!$A$1:$A$1000&AA!$B$1:$B$1000)*SATIR($1:$1000))

G2 hücresine;
Kod:
=İNDİS(AA!$A:$C;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(A2&B2;AA!$A$1:$A$1000&AA!$B$1:$B$1000;0)));3)

I2 hücresine;
Kod:
=SATIR()

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

toplam.çarpım formülünü bu sekilde kullanılabileceğini bilmiyordum. Bilmediğim bir şey öğrendim.

Fakat asıl dosyanın boyutundan dolayı formüllerle çalışmak zorlaşıyor.

Formülleri sayfanın başka bir yerinde hesaplatıp. Gerektiği yere sadece değerleri taşıyabilir sonrada formülleri silebilirim. Fakat ben bir adım daha atıp değişkenlere bu değerleri atarak hesaplamalar yapmak istiyorum.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler

Geri