• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden çok değişkene göre en küçüğü seçme

Excel Vers. ve Dili
2007 bilmiyom
Arkadaşlar Merhaba,
Linkteki örnek tabloda birden fazla değişkene göre bir değer çekmem gerekiyor. Şöyleki, Gerilmenin 180'den küçük ve Sehimin aks bölü 1000'den küçük olduğu satırlardan ağırlığın en küçük olduğu kirişin ismini getir.
Anlatabildim umarım:)

Yardımınız şimdeden teşekkür ederiz.

link
https://apps.netdisk.com.tr/d/?DF2XY4SWR7

Son düzenleme:
Merhaba.

Aşağıdaki formüllerden birini dizi formülüne dönüştürerek kullanabilirsiniz.
(Formülü hücreye yapıştırın, F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumda iken ENTER tuşuna basın
)
.
Kod:
[B][COLOR="Blue"]►Yanıltıcı sonuç verebilecek olan ilk formüller:[/COLOR][/B]
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($C$1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR](D2:D11<180;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](A2:A11/1000>E2:E11;[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](B2:B11)));1)-1;0)
[B]veya[/B]
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($C$1;[COLOR="red"]MİN[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR](D2:D11<180;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](A2:A11/1000>E2:E11;[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](B2:B11))))-1;0)

[B][COLOR="blue"]►Haluk Bey'in uyarısı üzerine oluşturulan yeni formüller:[/COLOR][/B]
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($D$2:$D$11<180)*($A$2:$A$11/1000>$E$2:$E$11))=0;"KOŞULA UYAN KİRİŞ YOK";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($C$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($D$2:$D$11<180;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($A$2:$A$11/1000>$E$2:$E$11;$B$2:$B$11));1);[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($D$2:$D$11<180;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($A$2:$A$11/1000>$E$2:$E$11;$B$2:$B$11));0);0))
[B]veya[/B]
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($D$2:$D$11<180)*($A$2:$A$11/1000>$E$2:$E$11))=0;"KOŞULA UYAN KİRİŞ YOK";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($C$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([COLOR="red"]MİN[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($D$2:$D$11<180;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($A$2:$A$11/1000>$E$2:$E$11;$B$2:$B$11)));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($D$2:$D$11<180;[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]($A$2:$A$11/1000>$E$2:$E$11;$B$2:$B$11));0);0))

Merhaba;

Dosyanız ektedir.... Ömer Beyin çözümüne göre biraz daha tafsilatlı olmakla birlikte, seçim kriterlerini rahatça izleyebiliyorsunuz.

Bu arada, Ömer Beyin önerdiği formül benim eklediğim dosya ile aynı sonucu veriyor gibi görünmekle birlikte, her zaman doğru sonuç vermiyor.

Örneğin, gerilme ve sehim şartlarını sağlayan H, I ve J kirişleri olarak görünmekle birlikte; I kirişinin ağırlığı 60 olsa, Ömer beyin formülüne göre bu kirişi seçmiyor.

Ben mesajımı yolladıktan sonra çıtır kullanıcısının dosyasını gördüğüm için incelemedim, bir yorum yapamayacağım.

.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Sayın Haluk Bey'in uyarısı üzerine önceki cevabıma ekleme yaptım.
Sanırım eklediğim yeni formüller istenilen sonucu veriyor.
.

Haluk Bey'in dokunuşu ile Ömer Bey'in formülü çalıştı.
Hepinize çok teşekkür ederim.

Ufak bir hatırlama:

Kirişlerin kontrolünde; eğilme gerilmesi ve sehim ile birlikte kesme/kayma gerilmesini birlikte değerlendirdiğinizi ve bunların arasında kesme/kayma gerilmesinin diğerlerine göre üstünlük sağlamadığını en baştan kabul ediyorsunuz, öyle mi?

.

Son düzenleme:
Ufak bir hatırlama:

Kirişlerin kontrolünde; eğilme gerilmesi ve sehim ile birlikte kesme/kayma gerilmesini birlikte değerlendirdiğinizi ve bunların arasında kesme/kayma gerilmesinin diğerlerine göre üstünlük sağlamadığını en baştan kabul ediyorsunuz, öyle mi?

.

Haluk Bey, kastettiğinizi tam olarak anlayamadım ama buradaki gerilme toplam gerilme. Yani içinde sadece kesme ve kayma gerilmesi yok.

Geri