• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birçok sayfa içinden verileri alarak user formda gösterme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eftel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
basit excell kullanıcısı
Herkese merhaba, ben bir sorgu programı hazırlamak istiyorum ancak neyin nasıl yapılacağınıda pek bilmiyorum gerçi son birkaç aydır baya birşey öğrendim diyebilirim bu formdan ama cok ama çok yetersizim hala. Durum şöyle ekte gönderdiğim excel çalışma kitabında birkaç tane sayfa var sayfaların içinde farklı veriler var ortak olan tek şey ise "müşteri no" aramaları müşteri no üzerinden yapacağım ara butonuna basıncada o müşteriye ait veriler user forma eklediğim label ler ve textboxlarda gözükecek. Herşeyi hazır yapıp bana verin istemiyorum yolunu gösterirseniz sevinirim. müşteri no kınmına bir adet arama makrosu atadım sonrasında değişik sayfalardan veri nasıl alınır yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

UserForm un intialize bölümüne
Label1 = [Sayfa1!a2]
Yazarsan 1 Numaralı label Sayfa1 in A2 deki veriyi alır.
Bunu sen diğer sayfalarına uyarlarsın artık.

alacagımız veri arama durumuna göre değişecek ama bu yazdığınız kodda a2 de sabit duran veri için değil mi ?

Tabi ki sabit veri yani sadece A2 deki veriyi alır.
Değişken olması için arama sonuçlarını belirli bir hücreye yönlendirin o hücreyide Labele atayın..

bu işlemi "set" komutuyla yapıyoruz herhalde uygulama nasıl olacak ki peki ?

Private Sub UserForm_Initialize()
For X = 2 To 15 ' Label sayısı
With UserForm1 ' userForm Adı
.Controls("Label" & X - 1).Caption = Cells(1, X)
.Controls("Label" & X - 1).Font.Bold = True ' Labeldeki Yazı tipi Kalın
.Controls("Label" & X - 1).ForeColor = vbBlue ' labeldeki yazı tipi Mavi
End With
Next
End Sub

Bu Kod :
UseForm un açıldığı sayfanın
B1 den C1,D1,E1,.... olarak sırayla labellere alır..

Mustafa Bey, teşekkür ederim ilk satır hücrelerde ne yazıyorsa doğrudan labellerde onu gösteriyor,işime çok yarıyacak ama daha cok eksik var mesela sayfalar arasında bulmak istediğim veriyi userformda nasıl göstereceğim tek sayfa olsa tamam ama sayfa saysısı cok fazla . Teşekkürler.

Ya da farklı bir şey sorayım o daha kolay olur benim için yapılabilirliği var mı bilmiyorum ama userformdaki textbox a müşteri nosunu girip ara butonuna basınca farklı sayfalardaki o müşteri nosunn olduğu satır her sayfanın 2. satırına nasıl yerleştirilir ? daha sonra ben üstteki kodla herbir sayfadan labellerde verileri alırım sanırım.

Geri