• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birbirine baglı sayfalara satır ekleme silme

Excel Vers. ve Dili
exel 2007 türkçe
Arkadaşlar günlerdir forumu dolaşıyorum kendime ait bir çözüm bulamadım.Benzer konular var uygulamaya çalıştım ama vba bilgim çok olmadıgı için kendime göre değiştiremedim.

ekte verilen exel de çalışma sayfaları birbirine bağlı.hepsinin gün sonu stoğu bir sonraki sayfanın depo kısmına bağlı.Giriş satış kısmına değer verildiğinde de gün sonu değerleri değişen basit formülle bağlı.
Sorunum şu; yeni ürünler eklenip çıkarılabiliyor.Bunun için satır eklediğimde diğerlerinede eklenmesini istiyorum.bunun için satır ekle ve sil kodlarını denedim fakat her seferinde satır numarasını yazmam gerekiyor ve zaman kaybı benim için. sağ tıklayıp ekle dediğimde tüm sayfalara eklenip sil dediğimde tümünde silinmesini istiyorum.Böyle bir durum söz konusumudur??şimdiden teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Merhaba

Ürün listesi çalışma kitabına ürünlerinizi yazdığınızda 1 ve 2 nolu çalışma sayfaları listeleri oradan alacak. sorun olursa tekrar sorabilirsiniz.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

öncelikle teşekkür ederim cvbınız için.Bunu denemiştim fakat busefer şöyle bir sıkıntı oluşuyor.örneğin 2.ve 3. satır arasına satır eklediğimizde üretim ve satış bölümündeki rakamlar hiç bir yere bağlı olmadığı için aşağıya kaymıyor.ben oraya ürün eklediğimde bir sonraki ürünün o günkü satış ve üretim değerleri orada kalıyor ve diğer sayfaların gün sonu ve depoları arasında bağlantı oldugu için değerler sıkıntı yaratıyor.bu konudan dolayı tıkanıyorum.

Kod:
Sub satirekle()
 If MsgBox("Satir Ekliyorum", vbCritical + vbYesNo, "uyarı") = vbYes Then
  Set s1 = Worksheets("1")
 Set s2 = Worksheets("2")
 Set s3 = Worksheets("3")
s1.Select
 x = Range("A65536").End(3).Row
  Cells(x, "A").Select
   ActiveCell.EntireRow.Select
   Selection.Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove

s2.Select
  Cells(x, "A").Select

s3.Select
  Cells(x, "A").Select
s1.Select

End If
End Sub
Sub satirsil()
'
' satirsil Makro
'

'
  If MsgBox("Satir siliyorum", vbCritical + vbYesNo, "uyarı") = vbYes Then

Set s1 = Worksheets("1")
 Set s2 = Worksheets("2")
 Set s3 = Worksheets("3")

s1.Select
 x = Range("A65536").End(3).Row - 1
  Cells(x, "A").Select
    Selection.Delete Shift:=xlUp
s2.Select
  Cells(x, "A").Select
s3.Select
  Cells(x, "A").Select
s1.Select

End If

End Sub
makrolara bunu kaydet
satır ekle ve satır sil tuşlarına bu makroları ata

Ekli dosyalar

süleyman bey teşekkür ederim.kodlarda bir sıkıntımı var uyarı veriyor bende tamam deyince tablonun altına ekliyor satırı

pardon kod o şekilde yazılmış farketmedim.. bu kodu en alta değilde atıyorum 2.satır altına yada herhangi bir yere eklemek veya silmek için uyarlayabilme ihtimali söz konusumudur.

o kadar sıkıntı oluyor ise ilk tabloyu veri tabanı olarak kullanıp başına tarih yazarsınız. bütün verilerinizi ilk tabloya girer ve tarihlere göre pivot tablo çekebilirsiniz. böylece ister ürün bazında ister tarih bazında raporlama yapabilirsiniz. ayrıca her gün için çalışma sayfası da açmamış olursunuz.

o kadar sıkıntı oluyor ise ilk tabloyu veri tabanı olarak kullanıp başına tarih yazarsınız. bütün verilerinizi ilk tabloya girer ve tarihlere göre pivot tablo çekebilirsiniz. böylece ister ürün bazında ister tarih bazında raporlama yapabilirsiniz. ayrıca her gün için çalışma sayfası da açmamış olursunuz.

bu konu üzerinde çalışma yapayım bakalım nasıl olacak teşekkürler..

elinize sağlık istediğim gibi tam.teşekkür ederim..

Geri