• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birbirine bağlı birden fazla açılır liste ve veri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cevax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
http://dosya.co/fp8twes9vlod/yardım.xlsx.htmlArkadaşlar ekteki dosyada yardım edebilirseniz sevinirim

Kısaca anlatmam gerekirse

Elimde öğrencilere verdıgım kıtaplar için bir tutanak var bu tutanakta

1) Açılır listede Fakülteyi seçebiliyorum (B 6 hücresi) ve ikinci açılır listeye otomatik olarak o fakultenın bolumlerının gelmesını ıstıyorum (E 6 hücresi)

2) ve Seçilen bölume gore o bolumlerın kitaplarının C18; C19; C20; ......C25 Hücrelerindeki açılır listelerde görünmesı ve seçilebilmesi gerekiyor ve seçilen kitabın kitap kodunun da aynı sekılde H18; H19; H20; ......H25 gorunmesı gerekıyor...

tutanak ornek olarak hazırlanmıstır ama ben beceremedım toplam kıtap sayısı 500 e yakındır bolum sayısıda 30 küsürdür

YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKURLER

Son düzenleme:
Örnek dosyanızı dosya paylaşım sitelerine yükleyip link verebilirsiniz.

Kusura bakmayın dosyanın linkini eklemeyı unutmustum şuan ekledim

"Excel Cascade Data List" olarak araştırınca şu site çıktı karşıma. Ayrıntılı biçimde hepsini anlatmış.
http://www.contextures.com/xlDataVal02.html
Eğer fakülte, bölüm ve kitap isimleri sabit kalacaksa "Create Name List" başlığını inceleyiniz.
Yok listeler dinamik olarak değişebilir diyorsanız "Using Dynamic Lists" başlığını inceleyiniz.
Sayfanın en altında da yapılmış örnekleri indirebiliyorsunuz. "Download the Sample File"

Sizin uygulamanızda sorun olacak kısım liste derinliğinizin 3 olması. Fakülte -> bölüm -> bölüme göre kitap.

Merhaba,

Filtre nedeniyle dosyanızı indiremedim. Site içinde 2'li veya 3'lü veri doğrulama oarak arama yapabilirsiniz. Forumda bu konuda çok örnek mevcut.

--

Veri doğrulama içinde veri doğrulamayı yapmak istiyorsunuz.
Daha önce bununla alakalı bir video hazırlamıştım.
Hem videoya hem de örnek dosyaya ulaşmak için tıklayın.

Geri