• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birbirinden farklı rasgele sayı üretmek

Excel Vers. ve Dili
2003
Sorunum Şu
Kendİ BelİrleyeceĞİm Üst Sinirda Rasgele Sayilar Üretmek İstİyorum
ÖrneĞİn 1 İle 50 Arasinda Olmak Kaydiyla B1 HÜcresİ İle B50 HÜcresİ Arasindakİ HÜcrelere Rasgele Sayilar Üretsİn. Üretİlen Sayi 1 İle 50 Arasinda Olsun Ve Ayni Sayi İkİ Defa Üretİlmesİn.
Hepİnİze TeŞekkÜrler

ilave olarak..

sn. kombo,
excel de oldukça yeni sayılırım,
gönderdiğiniz dosyayı 49 rakam içinden herhangi altısını seçmesi üzerine düzenledim fakat b1 hücresine de sayı getirmesine engel olamıyorum.
ilave olarak;
10 farklı üret emri verdiğimizde oluşan 6 sayıyı sayfa2 de (veri tabanı) bir araya getirmesini nasıl sağlayabiliriz. hangi sayılara daha çok şans verdiğini görmek açısından. yeniden düzenlediğim dosya ekte, yanlışlarım varsa ki vardır, lütfen düzeltin.

teşekkür..

teşekkür ederim, gönderdiğiniz linkteki excel dosyasını daha önce de incelemiştim. amacım sadece rastgele 6 sayı üretmek değil, bu sayıları başka bir sayfadaki veri tabanında da depolayabilmekti, sanırım bu uygulamayı sayın yurttaşın çalışmasına eklemek daha kolay olacaktır. ilginiz için teşekkür ederim.

Ekteki dosyayı inceleyin.
sayın kombo
çok nefis bi eklenti saolasın
bir şey daha istiyebilirmiyim
önceki gibi 1 den 50 ye kadar değilde, 1 den istediğimiz bir sayıya kadar sayı üretmek istesem olurmu. yani her defasında kendim belirleyeceğim bir sayı.

Birbirinden farklı 50 satır dediğiniz için minimum rakamın 50 olması gerekiyor. A1 hücresine 50 nin üzerindeki her rakamı yazabilirsiniz. 50 den az sayı yazmak isterseniz 50 satır şartı kalkar. O zaman kaç satırda sayı üretmek istersiniz sorusu gündeme gelir.

İstediğiniz üst limitte, istediğiniz kadar (üst limiti aşmamak kaydıyla) sayı üret ile ilgili dosya ekte.

Paylaşım İçin Teşekkürler

Sayın kombo paylaşım için çok teşekkürler.

Selamlar

123456789 rakamları kullanılarak 3, 4 , 5 , 6 basamaklı sayılar nasıl oluşabilir.

Kullanılacak rakamlar değişiklik gösterebilir.

123579 rakamları ile 3 , 4 , 5 , 6 basamaklı sayı oluşturmak gibi.

sayın ustadlarım su dedıgımı yapabılenın klavyesının uzerındekı tozunu operım :)
1 ıle 49 arasındakı 6 basamaklı tum sayıların olusturabılecegı farklı sayı ureten bı kod
Ornegın: 1,2,3,4,5,6
1,2,3,4,5,7
1,2,3,4,5,8
.
.
.
Saygılarımla

Geri