• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir tablonun biçim ayarları değişmeden içine başka veriyi yapıştırmak

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhabalar,

Her ay çalıştığım bazı excel tabloları var,bunlarda sadece ilgili hücrelerde veri değişikliği yapıyorum,diğer hücreler herzaman aynı kalıyor,bazen çok nadir de olsa satır ekliyorum,benim şöyle bir düşüncem var,değişiklik yaptığım hücrelere sadece veriyi yapıştırayım,ama o hücreler eski özelliklerini kaybetmesin(ondalık,yazı tipi,kalınlık vs.),ayrıca diğer değişiklik yapmadığım hücrelerde bir özellik kaybı olmasın?Bunu nasıl yapabilirim?

İyi çalışmalar.

Selamlar,

Asıl dosyanızı açın farklı kaydet yapıp kayıt türü seçeneçlerinden "ŞABLON" seçeneğini seçin. Artık dosyanız şablon formatına girmiştir. Bu dosyayı açıp üzerinde dilediğiniz işlemi yapın ve kaydet işlemini yapın. Yeni kayıt edeceğiniz dosya farklı olacağından şablon dosyanız hiçbir şekilde bozulmayacaktır.

Selamlar,

Asıl dosyanızı açın farklı kaydet yapıp kayıt türü seçeneçlerinden "ŞABLON" seçeneğini seçin. Artık dosyanız şablon formatına girmiştir. Bu dosyayı açıp üzerinde dilediğiniz işlemi yapın ve kaydet işlemini yapın. Yeni kayıt edeceğiniz dosya farklı olacağından şablon dosyanız hiçbir şekilde bozulmayacaktır.

Hocam şurasını anlamadım,yani şablon olarak kaydettikten sonra içine girip bişiler yapıştırdım ve kaydet'e bastım,böle olunca farklı kaydet ekranı çıkıyor ve bir isim verip kaydediyorum,doğrumu?Şablon olan dosyada değişiklik yapınca her kaydet 'e basınca farklı kaydet ekranı çıkması benim açımdan pek avantaj değil,çünkü bir dosyada çalışıyorum,ve onun üzerinden değişiklik yapıyorum hocam

Selamlar,

Şablon dosyayı kullandıktan sonra kaydet dediğinizde dosyanızı kaydederken excel formatında kayıt eder. Siz yine kayıt ettiğiniz dosyada bir değişiklik yapmak istiyorsanız bu defa o excel dosyasını açıp üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Ya da farklı olarak şablon dosyası kullanmak istemiyorsanız veri yapıştırma işleminde ÖZEL YAPIŞTIR-DEĞERLERİ seçeneğini kullanarak hücrelerin biçimlerini koruyabilirsiniz.

Selamlar,

Şablon dosyayı kullandıktan sonra kaydet dediğinizde dosyanızı kaydederken excel formatında kayıt eder. Siz yine kayıt ettiğiniz dosyada bir değişiklik yapmak istiyorsanız bu defa o excel dosyasını açıp üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Ya da farklı olarak şablon dosyası kullanmak istemiyorsanız veri yapıştırma işleminde ÖZEL YAPIŞTIR-DEĞERLERİ seçeneğini kullanarak hücrelerin biçimlerini koruyabilirsiniz.

Hocam Özel yapıştır-değerleri dediğimde kenarlık,ondalık biçimi gibi değerler gidiyor,onun önüne geçebilirmiyiz?

Selamlar,

Bir yanlışınız olmalı. Bahsettiğim yapıştırma seçeneği sadece değerleri değiştirir. Hücrenin biçimine müdahale etmez.

Belki hücrelerde değere göre biçimlendirme yapıldıysa dediğiniz sorunu yaşayabilirsiniz. Bunun dışında yaptığınız açıklama çok mantıklı değil.

Geri