• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütundaki verileri yatay olarak yazdırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zagan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excell 2007
Merhabalar. Projem için gerekli bir data dosyaları hazırlamam gerekiyor. A sütununda 1296 adet verim var. Bu verileri en üstten başlayarak 36'şar adet olmak üzere kopyalayarak C1 sütunundan başlayarak C36 sütununa kadar yazdırmak istiyorum. Manuel şekilde bir kısmını yaptım çok zamanımı aldı. Oturup bir kod yazayım dedim. Yazdığım kod ile ilk 36 veriyi istediğim şekilde yapmayı başardım. Kod ektedir. Şimdi yapılması gereken bu kodu bir for döngüsüyle 0-36 37-72 73-108 şeklinde arttırarak kopyalamak ve C1, C2, C3, ... ,C70 hücrelerinden başlayarak yatay şekilde yazdırmak. Dahada açacak olursam son görüntüde 36x36 matris olması gerekiyor.

Kod:
Sub benchmark_ft70()
Sheets("ftv35").Activate
    Range("A1:A36").Select
    Selection.Copy
    Range("C1").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
        False, Transpose:=True
End Sub

Çalıştığım dosya linkte mevcuttur.
http://dosya.co/ep8wr9vysx91/Kopya_ftv35.xlsx.html

Çok kısıtlı vaktim kaldı umarım bir yardım alabilirim harika insanlarsınız çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Deneyiniz.
Kod:
Sub asutun()
Dim j As Long
Dim i As Long
Dim sat As Long
Set s1 = Sheets("ftv35")
sat = 1
For j = 1 To 36
For i = 3 To 38
s1.Cells(j, i) = s1.Cells(sat, 1)
sat = sat + 1
Next i
Next j
End Sub

Son düzenleme:
Deneyiniz.
Kod:
Sub asutun()
sat = 1
For j = 1 To 36
For i = 3 To 38
Cells(j, i) = Cells(sat, 1)
sat = sat + 1
Next i
Next j
End Sub

Harikasınız çalışıyor. Kısacık son bir isteğim var sizden üstad. Cells(j, i) = Cells(sat, 1) bu kodun tam olarak nasıl çalıştığını anlatır mısınız acaba? Ben hep kopyalama üzerine yoğunlaşmıştım gördüğüm üzere farklı yolları da varmış öğrenmek isterim sizde arzu ederseniz.

Saygılar, sevgiler.

For j = 1 To 36 1 satırdan 36 satıra kadar döngüye giriyor.
For i = 3 To 38 1.sütundan 38. sütuna kadar döngüye giriyor.
Cells(j, i) = Cells(sat, 1) 'Döngüdeki j satırı ve i sütunu baz alınarak (örneğin 1. satır 1. sütun yani A1 hücresine) 1. sütundaki değeri alıyor. Sat değeri her işlemde bir artırılarak A2,A3 şeklinde verileri sırası ile tabloya yerleştiriyor.

Teşekkür ederim. O kadar sevindim ki anlatamam. Her gününüz güzel geçsin.

Geri