• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütundaki tarihleri başka sütundaki koşullara göre yaş hesaplamak

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Bir sütundaki tarihleri başka sütundaki koşullara göre yaş hesaplatmak istiyorum.

Örnek:
Bir çok değerlerin olduğu excel sayfasında mesela B sütununda farklı hastalık kodları var.H sütununda ise bu hastalıklara sahip olanları doğum tarihleri var.

Ben B sütunundaki bir hastalığa sahip olan kişiler içinde kaç kişi 0-5 yaş aralığında, kaç kişi 6 dan büyük yaşa sahip bunu yapmak istiyorum.Yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden teşekkür ederim.

Aslında excel dosyasını eklemek istedim ama malesef oyle bir eklentı yerı bulamadım.Galiba aktıf uye olmadıgımdan.Dosya linkini aşağıya ekliyorum.

http://s3.dosya.tc/server9/jaks6s/24.11.2016_ishal_vakalari_-_Kopya.xlsx.html

B sutunu H sutunu (dogum tarıhı)
K52 01.01.2010
K53 15.12.2000
R11 12.03.1968

K52 hastalığından 0-5 yas hasta sayısı:
K52 " 6 ve buyuk " :

K53 hastalığından 0-5 yas hasta sayısı:
K53 " 6 ve buyuk " :

R11 hastalığından 0-5 yas hasta sayısı:
R11 " 6 ve buyuk " :

Son düzenleme:
Örnek dosyayı imzamda belirttiğim gibi paylaşabilirsiniz. Örnek dosyanıza ön hazırlık olarak bir de yaş sütunu eklemenizi öneriyorum.

Yaşları bulmak için L2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=EĞER(H2="";"";ETARİHLİ(H2;BUGÜN();"y"))

C17 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($L$2:$L$12;">=0";$L$2:$L$12;"<="&5;$B$2:$B$12;$B17)

D17 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($L$2:$L$12;">"&5;$B$2:$B$12;$B17)

Yaşları bulmak için L2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=EĞER(H2="";"";ETARİHLİ(H2;BUGÜN();"y"))

C17 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($L$2:$L$12;">=0";$L$2:$L$12;"<="&5;$B$2:$B$12;$B17)

D17 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($L$2:$L$12;">"&5;$B$2:$B$12;$B17)

Çok teşekkür ederim.Çok işime yarayacak.Hergün bu değerleri bakanlığa elle hesaplayarak yapıp yolluyordum.

Teşekkür ederim.

Dosyada uygulama yaparken şoyle bır sorunumuz var.Buradakı kısı sayıları sabıt degıl.Hergun gun geliyor K52.8 1 kısı oluyo gun gelıyor 50 kısı oluyor bu dedıgım dıger kodlar ıcınde gecerlı.Kişi mıktarları degıstıgınde yasları hesaplıyor ama tabloya dogru aktaramıyor. :(

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.Çok işime yarayacak.Hergün bu değerleri bakanlığa elle hesaplayarak yapıp yolluyordum.

Teşekkür ederim.

Dosyada uygulama yaparken şoyle bır sorunumuz var.Buradakı kısı sayıları sabıt degıl.Hergun gun geliyor K52.8 1 kısı oluyo gun gelıyor 50 kısı oluyor bu dedıgım dıger kodlar ıcınde gecerlı.Kişi mıktarları degıstıgınde yasları hesaplıyor ama tabloya dogru aktaramıyor. :(

Dosyada uygulama yaparken şoyle bır sorunumuz var.Buradakı kısı sayıları sabıt degıl.Hergun gun geliyor K52.8 1 kısı oluyo gun gelıyor 50 kısı oluyor bu dedıgım dıger kodlar ıcınde gecerlı.Kişi mıktarları degıstıgınde yasları hesaplıyor ama tabloya dogru aktaramıyor.

Benim de kendime hazırladığım bir Akut Bağırsak Analiz Formum var işinize yarayabilir belki.

http://s2.dosya.tc/server3/dnyzau/AKUT_BAGIRSAK_ANALIZ_FORMU_-_Kopya.rar.html

verileri elle gırıyorsunuz....bende sıze suanda kullandıgımı yollayayım.Ben bılgılerı programdan excel e aktarıorum ve sonra excelde ıslıyorek tsm ye yolluyorum..belkı buda sızın ısınızı gorur.ben tek sayfaya vakaları ekledıkten sonra excelın bunu kendısının yapmasını ıstıyorum.
mumkunse haberlesebılırmıyız?

http://s2.dosya.tc/server3/cj0nu2/24.11.2016_ishal_vakalari.xlsx.html

Dosyada uygulama yaparken şoyle bır sorunumuz var.Buradakı kısı sayıları sabıt degıl.Hergun gun geliyor K52.8 1 kısı oluyo gun gelıyor 50 kısı oluyor bu dedıgım dıger kodlar ıcınde gecerlı.Kişi mıktarları degıstıgınde yasları hesaplıyor ama tabloya dogru aktaramıyor.

Örnek dosyanızda ne varsa ona göre düzenlemiştim formülü. Yukardaki mesajda arkadaşa gönderdiğiniz dosya ile örnek dosyanız birbirine benzemiyor. Bu formülü kullanacağınız dosya nasılsa o dosyanın yapısına uygun ve değişebilecek veriyi de belirterek dosyanızı yenilerseniz formülü ona göre güncelleyebilirim.

Ben de excele aktarıyorum.O bilgileri programın ıcd 10 kodları bölümünde A1 hücresine yapıştıryorum. Butona tıkladığımda program tarihe göre hesaplayıp sonuç sayfasına yönlendiriyor. Oradaki buton da programı Hangi tarihdeki tanıları sorguluyorsanız otarihle ve isimle yedek alıyor. Sonra da isterseniz yedeği mail atabiliyorsunuz.

Örnek dosyanızda ne varsa ona göre düzenlemiştim formülü. Yukardaki mesajda arkadaşa gönderdiğiniz dosya ile örnek dosyanız birbirine benzemiyor. Bu formülü kullanacağınız dosya nasılsa o dosyanın yapısına uygun ve değişebilecek veriyi de belirterek dosyanızı yenilerseniz formülü ona göre güncelleyebilirim.

oncelıkle ılgınız ıcın tesekkur ederım

http://s2.dosya.tc/server3/o8etbb/24.11.2016_ishal.xlsx.html

bu dosyada ishal kodları dıye bır sayfa var ben bu sayfaya hergun ıshal vakalarını eklıyorum bu sayılar sabıt degıl ama kodlar standart.ishal vakalarındakı tabloya kodlardakı hastalıklar yasları hesaplanarak oturtulması gerekıyor.Anlatabıldıgım kadarıyla problem bu.

Teşekkur ederım.

Formüldeki B12 ve L12 gibi değerler verilerinizin son satırını göstermektedir. Siz bu değeri size uygun bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Ancak ben olsam daha pratik olması açısından verilerin ham halinden doğrudan son halini çıkarmak için düzenleme yapmaya çalışırdım. Bunun için verilerinizin ilk halini ve olmasını istediğiniz son halini gösteren bir dosya ekleyin ve biz ona göre çözüm bulmaya çalışalım.

Sayın scaleeo eklediğim dosyada iteğinizi karşılayacaktır.
1. si sizin istediğiniz gibi ayrı ayrı hesaplıyor.
2. Birde eğer günlük poliklinik listesini komple listeleyebiliyorsanız ayrım yapmadan yapıştırırsanız kod ayrımını siz yapmıyorsunuz sistem ayrım yapıyor.

http://s2.dosya.tc/server3/489cp2/24.11.2016_ishal_vakalari.xlsx.html

Çok teşekkür ederim.Tamda istediğime buydu.
Ellerınız dert gormesın....
Kolay gelsın...

verileri elle gırıyorsunuz....bende sıze suanda kullandıgımı yollayayım.Ben bılgılerı programdan excel e aktarıorum ve sonra excelde ıslıyorek tsm ye yolluyorum..belkı buda sızın ısınızı gorur.ben tek sayfaya vakaları ekledıkten sonra excelın bunu kendısının yapmasını ıstıyorum.
mumkunse haberlesebılırmıyız?

http://s2.dosya.tc/server3/cj0nu2/24.11.2016_ishal_vakalari.xlsx.html

Kusura bakmayın Cuma vakti Yazınızı tam okuyamamışım. Haberleşebiliriz tabi ki. Ben de ASM de çalışıyorum. Gönderdiğim dosyanın işe yaraması sevindirici tabi ki. Yardımcı olabileceğim başka konu olursa yazabilirsiniz... Kolay gelsin.

Geri