• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütunda açılır menüden değer seçilince, diğer hücreye otomatik değer atanması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba,

Bir sütunda (hücreler veri doğrulama ile açılır menü içermektedir) açılır menüden bir değer seçildiğinde (örn Tur 1), seçilen değere uygun olarak başka bir çalışma sayfasına önceden girilmiş değeri seçilen değerin yan hücresine (herhangi başka bir hücre de olabilir) otomatik olarak değer nasıl atarım?

Teşekkürler,

Saygılar,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bir sütunda (hücreler veri doğrulama ile açılır menü içermektedir) açılır menüden bir değer seçildiğinde (örn Tur 1), seçilen değere uygun olarak başka bir çalışma sayfasına önceden girilmiş değeri seçilen değerin yan hücresine (herhangi başka bir hücre de olabilir) otomatik olarak değer nasıl atarım?

Teşekkürler,

Saygılar,

merhaba
B2 hücresine
Kod:
türkçe
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;Sheet2!$A$2:$B$65536;2;0))
ingilizce
=IF($A2="";"";VLOOKUP($A2;Sheet2!$A$2:$B$65536;2;0))
yazın

Hocam benim sorumda a sayfasında örnek 50 isim var karşılarında tutarlar yazılı b sayfasındada isimler var a sayfasındaki otomatik isimleri bulup tutarları karşısına yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim

Hocam benim sorumda a sayfasında örnek 50 isim var karşılarında tutarlar yazılı b sayfasındada isimler var a sayfasındaki otomatik isimleri bulup tutarları karşısına yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim

örnek dosya ekleyin lütfen

Teşekkürler...

merhaba
B2 hücresine
Kod:
türkçe
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;Sheet2!$A$2:$B$65536;2;0))
ingilizce
=IF($A2="";"";VLOOKUP($A2;Sheet2!$A$2:$B$65536;2;0))
yazın

İhsan Bey yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu konu hakkında gerek Türkçe gerek İngilizce kaynaklardan aramadığım kalmamıştı.

Elinize sağlık, İngilizce formülü de yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Saygılarımla,

İhsan Bey yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu konu hakkında gerek Türkçe gerek İngilizce kaynaklardan aramadığım kalmamıştı.

Elinize sağlık, İngilizce formülü de yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Saygılarımla,

rica ederim
ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum
kolay gelsin :yazici:

Geri