• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir sütun içinde geçen bilgileri ayrı sütuna yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
2010
Saygıdeğer üstatlar;
excel formülleri konusunda çok bilgi sahibi değilim, forumda açılmış konular ve sorularda baya bir araştırdım ancak bulamadım, şayet varda ben bulamadıysam site yönetiminden affımı rica ediyorum şimdiden,
ekte paylamış olduğum dosyanın açıklama sütunu içerisinde geçen (işletim sistemi : android) yada (3G DESTEĞİ: VAR) gibi ifadeleri sorgulayıp yan sütunlara otomatik yazdırmak mümkün müdür acaba ?

Ekli dosyalar

Sizin istediğin karşık olan metni sıralı hale getirmek sanırım. Metni Sütunlara dönüştür ile yapabilirsiniz.

B sütunun seçiniz. Ardından veri (office 2007 için) tıklayın. Gelen ekrandan metni sütunlara dönüştürü tıklayın. Sınırlandırılmış seçip ileri butonuna basınız. Ayırıcılardan diğeri seçip > (Küçük) ifadesini kutucuğa yazın tekrar ileri ve son yapın. Kriterlerin ayrıldığını göreceksiniz. Daha sonra CTRL + F değiştir gelin aranan değere <b yazın yeni değeri boş bırakın tümünü değiştir diyerek fazla kriterlerden kurtulun işlem tamamdır. :) Bundan sonrası kopya özel yapıştır ile işlemi tersine seçerek dik yazmasını sağlamabilirsiniz. Saygılarımla.

ilginiz için çok teşekkürler, söylediğiniz yöntemle tüm özellikleri ayırıp ayrı sütunlara yazdırabildim, ancak bu seferde her özellik alt alta sıralanmadığı için ve özellik yanında açıklamalarda çıktığı için ürün sayısı 500e 1000e çıktığında eşleştirme yapmak çok zor oluyor. tam olarak istediğim aslında b sütundaki metinde sorgu yapmak 3G DESTEĞİ kelimesini sorgulayıp : yanında ne yazıyorsa başka bir sütuna yazdırmak yada KAMERA kelimesini sorgulayıp yanında : den sonra yazan Var / yok cevabını. tekrar teşekkürler.

çok çok teşekkür ederim ellerinize sağlık, acayip işime yarayacak bir şey olmuş.

Bir şey değil işinize yaradığına sevindim formülde aratmak istediğiniz kelimeleri değiştirerek diğer bilgileri de aynı yöntemle alabilirsiniz.

Geri