• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sheetten başka bir sheete veri aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan u.L.a.s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

sheet1 de bir listem var. listedeki satır sayısı 1100 tane falan. her satırda 12 sütunda veriler var.

şimdi bu sheet içinden bazı verileri seçicem ve sheet 2 ye atıcam. ama bunu bir macro yardımı ile yapmak istiyorum. örneğin A sütunu seçim alanım olsun. burada firma kodları var. işte 5. satırdaki kodu seçtim aldı onu 2. sheette A1 e yerleştirdi.
148. satırda bir firma var onu seçtim onu 2. sheette A2 ye aldırttım. böyle böyle istediğim kadar veri seçmek istiyorum. ister 1 tane ister 10 tane seçicem ve sheet2 de A sütununda aşağıya doğru yerleşecek.

bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

yada sheet1 de A sütununda hrenklendirdiğim hücrenin bütün satırını sheet2 de ilk satıra alsın

örneğin A5 e sarı renk verdim bu sarı rengi görünce 5 satırda bulunan bütün hücreleri Sheet2 de A1:A11 arası yazsın

şöyle izah edeyim ve sorumu biraz değiştireyim.

A sütunundan N sütununa kadar her satırda veri var. satır sayısı 1100 tane falan

atıyorum ilk tıklamayı A5 e yaptım. 5 satırdaki tüm verileri yani A5:N5 e kadar olan veriyi. Sheet2 de A1:N1 e yerleştirdi. sonra A252 . hücreye tıkladım A252:N252 deki verileri sheet2 de A2:N2 ye şeklinde yazdı. yani sheet birde hangi a hücresini tıklarsam Sheet2 de alt alta aktarsın. böyle böyle zaten 3-5 veri seçip o sayfada ayrı bir macro çalıştırıcam çünkü.

excel.png

excel dosyam aşağıda
http://www.dosya.tc/server37/YdWewr/seciliveri.rar.html

Geri