• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sayının yüzdesini almak

Excel Vers. ve Dili
2010 versiyonu kulanmaktayım
ücret % sonuç
9132 10 8218.8

Arkadaşlar 9132 sayısının %10 'u alınıp sonuç kısımına yüzdesini alınan sayı yani 8218.8 yazılacak.
lütfen yardımcı olabilimisiniz
ben sadece 9132 sayısının yüzdesini hesaplatabiliyorum.
yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba

ücret % sonuç
9132 10 8218.8

Arkadaşlar 9132 sayısının %10 'u alınıp sonuç kısımına yüzdesini alınan sayı yani 8218.8 yazılacak.
lütfen yardımcı olabilimisiniz
ben sadece 9132 sayısının yüzdesini hesaplatabiliyorum.
yardımlarınızı bekliyorum.

Sanırım Aradığınız böyle bir şey; ek'i ncleyiniz ayrıca formül şöyle olmalı A1'YE YAZIN ; B1 de formül ( A1-(A1*0,1)) OLMALIDIR. eki incelerseniz daha iyi anlaşılacaktır.

Merhaba

Sanırım Aradığınız böyle bir şey; ek'i incleyiniz ayrıca formül şöyle olmalı A1'e yüzdesini hesaplatmak isteğiniz sayıyı yazınız.; B1 de formül ( A1-(A1*0,1)) OLMALIDIR. ayrıca eki incelerseniz daha iyi anlaşılacaktır.

Ekli dosyalar

peki çok teşekkür ederim .emeğinize saglık.
fakat dışarıdan ben 9132 sayısını yazıp (%10-25-50-75) gibi yine %yüzdesini dışarıdan giricem nasıl bir formül yapmak gerekir.

Son düzenleme:
Merhaab

peki çok teşekkür ederim .emeğinize saglık.
fakat dışarıdan ben 9132 sayısını yazıp (%10-25-50-75) gibi yine %yüzdesini dışarıdan giricem nasıl bir formül yapmak gerekir.

Ek'li tabloyu inceleyiniz. İsterseniz açılan listeden seçiniz; istersenizde elle manuel yazın; isteğiniz sayının yüzdesini kolayca hesaplayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ek'li tabloyu inceleyiniz. İsterseniz açılan listeden seçiniz; istersenizde elle manuel yazın; isteğiniz sayının yüzdesini kolayca hesaplayabilirsiniz.

son bir soru daha :)
aşagı açılan listeyi 2003-veya 2007 de nasıl yapıyoruz acaba=?

Son düzenleme:
Selamlar,

Fonksiyonel olarak aşağıya açılan listeyi "Veri Doğrulama > Liste" menülerinden yapabilirsiniz.

selamlar,
1-99 arasında yapmak istiyorum veri doğrulamadan listeyi seçtim fakat yapamdım 1 ila 99 arasında yapmak istiyorum.

Ekli dosyayı inceleyiniz.Liste oluşturmak için önce bir kaynak oluşturmak gerek,
örnekte A1-A99 arasındaki sayılar B1 deki açılan liste içerisndedir.
Veri doğrulama Liste seçtiğinizde Kaynak alanında A:A aralığını göreceksiniz.
istediğininiz şekilde değiştirebilir ve A sütununu görünmemesi için gizleyeblirsiniz.

Ekli dosyalar

Ek'li dosyayı inceleyiniz.

selamlar,
1-99 arasında yapmak istiyorum veri doğrulamadan listeyi seçtim fakat yapamdım 1 ila 99 arasında yapmak istiyorum.

Merhaba Ek'li dosyayı inceleyiniz. Resimli olarak anlatmaya çalıştım.. iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Selamlar

kafama bişey daha takıldı.
8.302-1550*%50=3376 çıkan sonuçdan 8302-3.376=4.926

tüm sayılar dışarıdan girilecek.bununla ilgili yardımcı olabilirmisiniz.

Arkadaşlar teşekkürler,sanırım yaptım yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri