• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sayfadan veri alıp,başka bir sayfaya uygulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan power
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Herkeze iyi çalışmalar,
Örnek excel dosyasında 3 tane farklı isimde sayfam var. İade-Sayfasındaki malzeme kodlarını, Ana-Sayfadaki malzeme kodlarına karşılık gelen satırın tamamını alıp, Takip-Listesi sayfasındaki aynı malzeme kodlarının değerleriyle değiştirmesini istiyorum.Ayrıca bu işlemi tek tek değilde İade-Listesinde, o anda elimde kaç tane malzeme kodu varsa çoklu olarak yapmak istiyorum.
http://www.dosya.tc/server10/zoua6o/ORNEK.xls.html

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim örnek dosya için.istediğim gibi çalışıyor.bir iki düzeltme daha yapabilirsek dahada iyi olacak.
1-iade listesine 30 adet malzeme kodu yapıştırıp değiştir dediğim zaman 30 tanesininde verilerini değiştiriyor fakat her 3 sayfadada ilk boş olan sutuna sadece ilk 10 tanesini sıralıyor.tamamını sıralarsa çok daha iyi olurdu.
2-iade listesinde yer alan malzeme kodu şayet ana listede yok ise bu olmayan malzeme kodlarını takip listesi sayfasında boş bir sutuna listelemesi.
hocam bu iki madde eklenebilirmi acaba?

Merhaba;
1 nolu isteğinizin örnekteki yansımasını göremediğim için anlamadım. Ama bunun nedenini anlayabilmeniz adına birkaç ekleme yaptım.
Eki deneyin. İsteğinizi karşılamıyorsa sorunun oluştuğu dosyayı (sorunlu şekliyle ve açıklamanızla) buraya ekleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam iyi akşamlar,
Birinci maddede anlatmaya çalıştığım soruyu kırmızı ile çerçeve içine aldım.Bu rakamlar neyi ifade ediyor? En fazla 10 oluyor.Kusura bakmayın bu sistemi yeni kullanacağım için yeni yeni ihtiyaçlar doğuyor malesef.

1-İade-listesinden malzeme kodu ekleyip değiştir dediğimde,Ana-listeyle karşılaştırsın olan malzemelerin yeni sayılarını Takip-listesine uygulasın.Zaten buraya kadarını zaten yapıyor.Şayet malzeme kodu, İade-listesinden eklendiği halde Ana-listede yoksa,bu olmayan malzeme kodlarını Takip-listesinden silerek(sadece malzeme adı ve malzeme kodu sutununu) yeni eklediğim Silinen-Listesi sayfasında D ve E sutununa eklemesi ihtiyacı doğdu.Çünkü bu silinen diye tabir ettiğim malzeme kodları bana daha sonra lazım olacak.

Hatırlatma:Malzeme eksilme ihtimali sadece Ana-Listede var.Yani Takip-listesindeki yada İade-listesindeki malzeme sayısı hiç bir zaman Ana_listedeki sayıdan büyük olamayacak.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    53.1 KB · Görüntüleme: 12
  • 2.jpg
    2.jpg
    46.7 KB · Görüntüleme: 4
  • 3.jpg
    3.jpg
    48.9 KB · Görüntüleme: 2
  • deneme-1.xls
    deneme-1.xls
    59 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim örnek dosya için.istediğim gibi çalışıyor.bir iki düzeltme daha yapabilirsek dahada iyi olacak.
1-iade listesine 30 adet malzeme kodu yapıştırıp değiştir dediğim zaman 30 tanesininde verilerini değiştiriyor fakat her 3 sayfadada ilk boş olan sutuna sadece ilk 10 tanesini sıralıyor.tamamını sıralarsa çok daha iyi olurdu.
2-iade listesinde yer alan malzeme kodu şayet ana listede yok ise bu olmayan malzeme kodlarını takip listesi sayfasında boş bir sutuna listelemesi.
hocam bu iki madde eklenebilirmi acaba?

Syn power;
30 adet malzeme kodlu (resim değil) excel dosyasını ekleyin. (Son Eklediğiniz deneme dosyasında eski veriler var. Bunlarda sorun bulamıyorum.)
Ayrıca adım adım ilerlemek lazım.
Anladığım ANA-LİSTE sayfası stok deponuz.
Tüm işlem stokla ilgili olduğuna göre;
a) İADE-LİSTESİ'nin listesinin tamamını TAKİP-LİSTESİ'ne (TAKİP-LİSTESİ sayfasını boşaltarak) aldırsak olmaz mı?
b) TAKİP-LİSTESİ sayfasında sadece kod yazarak yazılan kodların karşılığı (varsa) ANA-LİSTE den çekilse olmaz mı?

Son düzenleme:
Son dosyaya göre;
İADE-LİSTESİ sayfasına eklenen 12 kod'dan;
2,3 ve 4 No'lu kodlar
ANA-LİSTE ve TAKİP-LİSTESİ sayfalarında bulundu ,
ANA-LİSTE sayfasındaki karşılıkları TAKİP-LİSTESİ sayfasına yazdırıldı.

Buraya kadar doğru ise onaylayın.
Bundan sonra makro ne yapmalı (adım adım belirtin)
Bulamadığı 9 kod için ne yapacak?
yada bir sayfada bulup diğerinde bulamadığı kod olursa ne yapacak?
veya diğer sayfa yada sayfalarda bulunanın haricindeki kodlar için mi birşey yapacak?

Son düzenleme:
1-olmaz hocam nedeni,her ay iade işlemi yapılmakta.iade işlemi yapıldıkca ana-listedeki malzemelerin sayıları azalmakta.sayılar azala azala sıfıra gelince takip listesinden alıp silinen listesine göndermek istiyorum.yani tek bir iade işleminde ana listedeki bazı malzemeler sıfırlanmıyor.
evet hocam o söylediğiniz yere kadar doğru onaylıyorum.devamına bakıyorum.

2-bulamadığı 9 kodu, takip listesinin B-C sutunlarını silip, silinen listesinin D-E sutunlarına eklemesi.
3-takip listesinde olupda iade listesinde olmama ihtimali yok
4-tam tersi ihtimalide yok

Son düzenleme:
Syn. power;
8 nolu mesajdaki son 5 satırı cevaplayın. (istediğinizi anlayamıyorum)

8. mesajdaki son 5 satırı cevaplıyorum hocam.
söylediğiniz yere kadarki süreç doğru. onaylıyorum
1-Bundan sonra makro ne yapmalı (adım adım belirtin)

iade listesinde olupta ana listede olmayan malzeme kodlarına ait satır yada satırları(bu olmayan malzeme kodları takip listesinde var) takip listesinden sadece B ve C sutunlarını kopyaladıktan sonra satırın tamamını silerek, kopyalanan B ve C sutunlarını, Silinen-Llistesi sayfasının D ve E sutununa eklemesi.
umarım anlatabilmişimdir.

Merhaba;
Doğru anladıysam eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim.Tamda planladığım gibi çalışıyor.Birde yapılan bu işin mantığını kavrayabilsem her seferinde sizi rahatsız etmemiş olurdum.

Hocam iyi geceler,
son verdiğiniz dosyayı kullanıyorum.Hatırlayacağınız gibi iade listesine girilen malzeme kodları,ana-listedeki kodlarla karşılaştırılıp işlem yapılıyordu.Bu ana-listesindeki tüm malzeme kodları başka bir excel dosyasında olsa veriler oradan alınabilirmi?

Merhaba;
Son 2 mesajınıza;
Yapılan işin mantığını öğrenmek demek vba yı öğrenmeniz demektir.
Örneğin silme işlemi;
Satır silecekseniz sondan başa doğru döngü kurun. (Silinen satır işlemi biten döngü içinde kalacağı için sorun olmaz)
Yeni eklediğim (istenilen kapalı dosyanın istenilen kapalı sayfasından istenilen sütunlarını almakla ilgili) kodlarda sayfa ,dosya , klasör nedir istenilen midir? le ilgili satırlar var.
Bunları alarak yalın halde kendiniz denemeler yapın.
Bir anda herşeyi öğrenmek mümkün değil ama çalışarak adım adım ilerleyerek bolca araştırma ve deneme yaparak mümkün.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam iyi geceler,
Söylediğiniz gibi verdiğiniz ekte bazı denemeler yaparak anlamaya,kullanabileceğim hale getirmeye çalışıyorum.Tabi bir hayli karışık geliyor.Basic diline başladığımda da aynı şeyleri hissetmiştim.Öncelikle dosyadan veri alırken ana listedeki tüm verileri alıyor,oysa iade listesine girilen malzeme kodlarını, takip listesine getirmesi gerekiyor.bunun için çok uğraştım ama malesef yapamadım.karıştırdığım dosyayıda ekledim.
Not-power-deneme-2 deki 3 adet sayfadan Ana-liste sayfasını sileceğiz.Ana-liste sayfası ayrı bir excel dosyası olacak tüm veriler ordan alınacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam iyi akşamlar,
son verdiğiniz dosya üzerinde zaman içinde çalıştım fakat istediğimi yapamadım.Yapılacak iş malesef beni çok aşıyor.O yüzden yardımınıza ihtiyacım var hocam.
Yıl sonu olması itibarıyla sayım yapılıyor.Belli zaman malzeme giriş çıkışı olmayacak.Benim bu zaman zarfında bunu istediğim gibi çalıştırmak için uğraşıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Çalıştırmak istediğim şeklini ayrıntılı olarak Takip-Listesi sayfasına yazdım.
http://s7.dosya.tc/server/g4e21m/POWER.rar.html

Ekli dosyalar

Syn. power;

Dosyanızı yada istediğinizi anlayamıyorum...
17. mesajda hala isteğiniz ve dosyanız net değil.
Dosyaya sütun iavesi yaparak M,N,O sütun adreslerini N,O,P sütunlarına kaydırmışsınız (haliyle veri falan gelmiyor!)
Ayrıca dosyada (takip listesi değişmiş malzeme kodu C sütunundan B sütununa alınmış ve hiçbir veri yok) deneme verisi falanda yok.
Makrolar silinmiş vs..
Bence sorunuzu yeni başlık altında (derli toplu olarak ve nihai örnekle) yeniden sorun
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
anladım hocam,üzerinde biraz daha çalışıp son haline geldiğinde ayrı başlıkta soracağım.

Geri