• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir sayfadaki verilerin koşullu alınması

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
ustalar dosyayı ekledim bu dosya öğretmen devamsızlık takibi için her program değiştiğinde ben tek tek öğretmenin günlerini giriyorum bu bayağı vakit alıyor
istediğim şu
1- ben her öğretmen için sayfa 2 deki bilgiyi gireyim
2-sayfa ikide sekme adına göre öğretmenlerin sayfaları hazır ama yaptığım değişikliğin nereden itibaren olacağını ben belirlemeliyim misal ekimin 3 haftası 17. gün ben 17. günden itibaren dağıtımı al dediğimde sayfanın adı neyse örnekte m ve mb sayfaları oradaki dağılımı herkez için alıp sayfasında ekimin 17-18-19-20-21 sadece değer olarak yazmasını istiyorum.
3-ekimin sonuna kadar haftasonlarını atlayarak yazarsa daha da güzel olur ama tüm sayfalar için aynı anda yapmalı
4-bir sonraki ay aynı komutu çalıştırdığımda hafta ortasından başlıyorsa ay hafta ortasından çarşambadan başlıyorsa 3. günden itibaren almalı
5-başlamasını istediğim günden öncesine ve istediğim aydan başka bir ayda değişiklik yapmamalı

makrosuz olmasının mümkün olmadığını biliyorum hiç makro tecrübem yok bu sebeple yapılan işlemle ilgili birazda açıklama ekleyebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkürler

şefim ellerine sağlık tam istediğim gibi olmuş böyle bir işi bende yapabilsem
birde alt yapısını anlayabilsem keşke ama azmediyorum dün biraz başladım if range falan öğrendim yavaş yavaş tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Geri