• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sayfada yer alan veriyi diğer sayfadaki veriyle doğrulama

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Merhaba,

Ek'te yer alan dosya için sizlerden ricam şu şekildedir;

Sayfa1'de gönderim yaptığım mail listesi bulunuyor.

Sayfa2'de de okundu raporlarını aldığım mail listesi bulunuyor.

Bir türlü çözüm bulamadığım sorum ise; okundu raporları ve benim gönderim listem belli bir sıraya göre yapılamıyor çünkü sürekli güncelleniyor.
Bu sebeple Sayfa1'de, Sayfa2 B2'deki maillerden var olanların herhangi bir şekilde belli olmasını nasıl sağlarım.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ek'te yer alan dosya için sizlerden ricam şu şekildedir;

Sayfa1'de gönderim yaptığım mail listesi bulunuyor.

Sayfa2'de de okundu raporlarını aldığım mail listesi bulunuyor.

Bir türlü çözüm bulamadığım sorum ise; okundu raporları ve benim gönderim listem belli bir sıraya göre yapılamıyor çünkü sürekli güncelleniyor.
Bu sebeple Sayfa1'de, Sayfa2 B2'deki maillerden var olanların herhangi bir şekilde belli olmasını nasıl sağlarım.

Teşekkürler.

merhaba
siz okundu listesine aynı mail'i girdiğiniz takdirde Tekstilciler Sekmesinde eşit Olan Mailler satır olarak boyaacak
eki inceleyiniz.
Yapılan İşlem
önce mailler'e ad tanımlaması yaptım ( mail adı ile ) ( ekle - ad - tanımla'dan )
önce veri aralığını seçtim sonra Biçim - koşullu biçimlendirme - formül bölümüne
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(mail;$E2)>0;1;0)
formülü yazdım ve tamam tuşuna bastım.

Önemli Not : Verileriniz Birbiri ile aynı olmalıdır. boşluk var ise boşlukları ile birlikte girmelisiniz.

Ekli dosyalar

Syn. Tsandik;
Makrolu bir örnek ekte.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For i = 2 To Sheets("Tekstilciler").Cells(65536, "E").End(xlUp).Row
For e = 2 To Sheets("Okundular").Cells(65536, "b").End(xlUp).Row
For f = 1 To 5
If Sheets("Tekstilciler").Cells(i, 5) <> "" Then
If Sheets("Tekstilciler").Cells(i, 5) = Sheets("Okundular").Cells(e, 2) Then
Sheets("Tekstilciler").Cells(i, f).Interior.ColorIndex = 6
End If
Else
Sheets("Tekstilciler").Cells(i, f).Interior.ColorIndex = xlNone
End If
Next f
Next e
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Sevgili İhsan Tank ve ynmcany,

Her ikinize de çok teşekkür ederim. Söyledikleriniz işe yaradı, ancak sevgili İhsan Tank, ben hiç bilmediğimi belirtmeyi unuttuğum için siz de koşullu biçimlendirmeyi yaparken biçimlendirme şeklini de seçmem gerektiğini belirtmemişsiniz, onu bulmakta biraz sıkıntı çektim ama şu anda her şey çok güzel sonuçlandı.

Emeğiniz ve birikimlerinize minnettarım,

Saygılarımla teşekkürler.

Sevgili İhsan Tank ve ynmcany,

Her ikinize de çok teşekkür ederim. Söyledikleriniz işe yaradı, ancak sevgili İhsan Tank, ben hiç bilmediğimi belirtmeyi unuttuğum için siz de koşullu biçimlendirmeyi yaparken biçimlendirme şeklini de seçmem gerektiğini belirtmemişsiniz, onu bulmakta biraz sıkıntı çektim ama şu anda her şey çok güzel sonuçlandı.

Emeğiniz ve birikimlerinize minnettarım,

Saygılarımla teşekkürler.

kusura bakmayın aceleye geldi biraz yazarken
rica ederim
iyi çalışmalar :mutlu:

Bir ek sorum var

Yukarıdaki ek'te belirttiğim unsurlar ilk etapta çözüm sağladı ancak şu anda başka bir şey fark ettim ki bazen info'ya gönderdiğim mailin okundu raporu başka bir mailden gelebiliyor ve bu aslında benim ilk gönderdiğim mailin okundu raporu olmasına rağmen aynı mailden gelmediği için koşullu biçimlendirme o maili işaretlemiyor.

Demem o dur ki; okundu maillerinin sadece @işaretinden sonra olan kısmının algılanıp diğer sayfada işaretlemesini nasıl sağlayabilirim?

Not: Ancak okundu maillerinde değil ama diğer sayfada mail adreslerini hücrelere bölmemem gerekiyor.

Teşekkürler.

Geri