Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod bölümüne uygulayıp denermisiniz.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Son
If Intersect(Target, [B2:K65536]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target <> "" Then
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(Target.Row, "B"), Cells(Target.Row, "K")), Target) > 1 Then
MsgBox "Bu kayıt daha önce girilmiştir !", vbCritical, "Mükerrer Kayıt !"
Target.ClearContents
Exit Sub
End If
End If
Son:
End Sub
Ayrıca konu ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki linkteki konuları incelemenizi öneririm.
kod için arkadaşımız teşekkür etmemiş ama ben teşekkür edeyim Korhan hocam.Bende böyle bir uygulama arıyodum fakat ben kopyala yapıştır yöntemiyle yaptığım için bu kodlar çalışmıyor sadece el ile veri girilince çalışıyor.Mesela başka excel sayfasından buraya aynı veriyi yapıştırınca hata vermesini veya çift olanı yapıştırmamasını istiyorum.Böyle birşey mümkünmüdür?
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.