• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir kutuya iki ayrı fomül atamak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba, forumda ilk mesajım. Benim yapmak istediğim şey şu. 12 adet (A) ve 30 adet (B) ürün içeren 2 farlı büyüklükte paketim var. bunları paket bazlı girerek toplam birim sayıyı 3. kutuda görmek istiyorum. yani ;

A

B

C

12'li ürün kutu

30'lu ürün kutu

toplam adet

1​

1​

12​

2​

1​

30​

3​

2​

24​

4​

2​

60​

5​

2​

2​

??

1. satıra sadece 12'li kutudan 1 adet koyduğumda c sütunu a1*12 formülü ile; veya 1.satıra 30'lu kutudan 1 adet koyduğumda c sütunu b1x12 formülü ile sayıyı versin istiyorum veya iki üründen de aynı anda 2 şer kutu girdiğinde toplam sayının 84 olması için toplam adet kısmına nasıl bir formül girmeliyim ?

teşekkür ederim

[TR][TD]

[/TD]
[TD]

[/TD]
[TD]

[/TD]
[TD]

[/TD][/TR]

Son düzenleme:
=EĞER(Mantıksal Sınama;Formül1;Formül2)

şeklinde olabilir.

yanıtınız için çok teşekkür ederim. ama bahsettiğim bu değil. bir kutuya iki farklı kutudan farklı formüller ile veri atanabilir mi? bunu sormuştum.

yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. attığım mesaj tam olarak neden görünmedi onu anlamadım. ama bir daha atmaya çalışayım.

c kutusuna a ve b den aynı anda veri atmak istiyorum

hocam yaptıklarımız ile atanır. siz örneği verin biz deneyelim. örnek dosya olmadan konuşmak havada kalıyor.

Diğer mesajınızda verdiğiniz örneği benim gönderdiğim dosya aynen karşılıyor.

Merhaba,

12'li ve 30'lu 2 farklı kutunuz mevcut, siz koli adedini girdiğinizde hangi kutudan olursa olsun toplam adeti öğrenmek istiyorsunuz sanırım.
Bu formülü deneyebilirsiniz. =TOPLA((A3*12);(B3*30))

iyi çalşmalar.

Son düzenleme:
çok makbule geçti, sağolun.

Geri