• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir hücreye iki formül yazmak

ben bir hücreye ik formül yazıp bunları çalıştırmak istiyorum örnek olarak bütün hücreleri saysın toplamını başka bir hücreye yazsın eğerki dolu hücre varsa bunu göstersin ama hücrelerin tamamı boş ise formül yazan yerde '0' olarak göstermesin hiç birşey yazmasın

Tools>Options>View den Zero Values tikini kaldırarak =0 göstermesini engelleyebilirsiniz.
Ancak diğer istediklerinizi tek bir hücreye yazacağınız formül ile yapamazsınız. excel hücresine yazdığınız herhangi bir formül ile başka bir hücreye birşey yazdıramazsınız. ya her hücreyede istediğiniz formülleri ayrı ayrı yazacaksınız yada makro kullanacaksınız.

Bir örnek gönderirseniz,makrolu bir çözüm için inceleme yapabiliriz

selamlar

Merhaba :hey:

Çözümü keşke bizimlede paylaşsanız, şahsen ben çok merak ettim şimdi nasıl yaptığınızı.

merhaba arkadaşlar benimde size bir sorum olacak.
excelde bir ürün ağacı hazırlamaya çalışıyorum fakat takıldığım bir nokta oldu.
elimde 2 tane sayfa var ilk sayfada ürünler ikinci sayfada hammaddeler var ben hangi üründen ne kadar üretirsem kullandıım hammaddelerin kullanım miktarı kadar azalmasını istiyorum bunun içinde hücreleri birbirine bağladım fakat bir sorunla karşılaştım bunuda size bir örnekle anlatmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Ör.
ürün sayfasında B3 hücresinde 1.ürünümüz yer alıyor ve C3 hücresindede ürünümüzün miktarı yer alıyor(başlangıç için 0 kabul edelim)
B4 hücremizde de 2.ürünümüz var ve C4 hücresindeki miktarı da başlangıç için 0 adet.
hammadde sayfasında A4 hücresindeki hammaddemiz ise her iki ürünün üretilmesinde 1 adet olarak kullanılıyor ve başlangıçta 4567 adet var.
Ben hammadde sayfasındaki A4 hücresini 1. ürüne =4567-ürün!C3 şeklinde bağladım fakat aynı hammaddeyi 2. üründe de kullanıyorum ve aynı anda ikisine birden nasıl bağlayacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Geri