• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir hücreye bir sayı kodlama yaparak diğer bir hücreye o sayıyı yazınca o isim çıks

Excel Vers. ve Dili
2003 EXCEL
arkadaşlar nöbet listesi hazırlıyorum da. nöbet tutacak isimleri alt alta sıralamak ve bu isimlere 1'er numara vermek istiyorum. ve nöbet listesine yazmak istediğim kişinin sadece numarasını yazarak adı ve sayodının çıkmasını istiyorum. lütfen acil yardım edin.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

merhabalar. sn. Korhan Ayhan'ın oluşturduğu sayfada mart ayı nöbet listesi var. bu şahıslar ocak ve şubat ayında da nöbet tutmuş olsalar. toplamda yılbaşından bu yana kaç nöbet tuttuklarını gösterecek bir hücre eklemek istesek isimlerin yanlarına, bunu nasıl ayarlarız? şimdiden teşekkürler.

merhabalar. sn. Korhan Ayhan'ın oluşturduğu sayfada mart ayı nöbet listesi var. bu şahıslar ocak ve şubat ayında da nöbet tutmuş olsalar. toplamda yılbaşından bu yana kaç nöbet tuttuklarını gösterecek bir hücre eklemek istesek isimlerin yanlarına, bunu nasıl ayarlarız? şimdiden teşekkürler.
ekli dosyayı inceleyiniz.

yardım ederseniz sevinirim

bi konuda daha yardım ederseniz sevinirim. formül yazmaya çalıştım ama istediğim gibi olmadı. ilgilenirseniz sevinirim. ekte gerekli açıklamaları yaptım. teşekkürler.

veri sayfasinda f2 hucresine
Kod:
=EĞERSAY(Sayfa1!$D$5:$D$38,A2)+EĞERSAY(Sayfa2!$D$5:$D$38,A2)
g2 hucresine
Kod:
=ETOPLA(Sayfa1!$D$5:$D$38,A2,Sayfa1!$F$5:$F$38)+ETOPLA(Sayfa2!$D$5:$D$38,A2,Sayfa2!$F$5:$F$38)
yazarak asagi cekerek kopyalayiniz

formülde hata var uyarısı veriyor. Yoksa ben mi yapamadım. iki formülde aynı şekilde hata veriyor.

evet, aynı formüller. bu kez hata vermedi. ama neden ilkinde hata verdi anlayamadım.
teşekkür ederim.

başlık açmiim dedim arama yapınca bu konu çıktı sorumun cevabı bu konudaydı ama ama dosyalar uçmuş
soru: isimlere kod verme
örnek a1 hücresinde 1 yazdığımda otomatik olarak ali veya 2 yazdığımda veli yazsın
bilgisi olan?

başlık açmiim dedim arama yapınca bu konu çıktı sorumun cevabı bu konudaydı ama ama dosyalar uçmuş
örnek a1 hücresinde 1 yazdığımda otomatik olarak ali veya 2 yazdığımda veli yazsın
bilgisi olan?
Merhaba
A1 de 1 ,2 ,3 yazdığınızda isimler nerede yazacak?
A1 de yazmasını istiyorsanız. açılır liste kullanın B1 de yazmasını istiyorsanız örnek ekleyin.

bilgisi olan?
Merhaba
A1 de 1 ,2 ,3 yazdığınızda isimler nerede yazacak?
A1 de yazmasını istiyorsanız. açılır liste kullanın B1 de yazmasını istiyorsanız örnek ekleyin.

Cevap yokmu acaba pc nin başında ha bire sayfa yeniliyorum:)

Geri