• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hucreye bilgi getirme...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan macuser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2004 (11) for Mac
Herkese Merhaba,

Foruma yeni uye oldum. "Soru gondermeden once ARAMA yapin" uyarisi var ama bu sorularimi, ne yazarak arayacagimi bilemedim. :???:
Baslikta ne yazacagimi bilemememden de bellidir. Bu yuzden affiniza siginiyorum.
Excel'de iki sorum var:

1- Plaka kodunu girdigim hucreye, o ilin isminin gelmesi..
Isimlerin uzun olmasi ve girilecek bilgilerin de cok olmasi nedeniyle, mesela; B4 hucresine plaka numarasini, orn. 46 yazsam, o hucreye yazi ile
"KahramanMaras" ismini nasil getirtebilirim?
Illerin plaka kodlari ve isim karsiliklarinin olacagi bir list, table, DB, ne olmasi gerekiyorsa, nasil tanimlayabilirim?

2- Herhangi bir hucredeki, herhangi 3 rakamli bir sayidan, mesela 165, sagdan ikinci rakamini (6) bir alt hucreye nasil alabilirim?

Basit 4 islem ve benzeri seyleri, Excel'e yaptirtabilmeme ragmen bunlar beni asti.
Ancak eger bir cozum yolu gosterirseniz, islerim cok rahatlayacak, bende ziyadesiyle minnettar olacagim.

Tesekkurler
Fatih

yanıt

1 ci sorunuz sayfa sekmesinde sağ tuş yapıp kod görüntüleye tıklayıp kodu yapıştırınız.Kodun çalışabilmesi için araçlardan makro güvenlik seviyesini orta yapıp kitap açılışında makroları etkinleştire tıklamalısınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target = 46 Then Target = "KahramanMaras"
If Target = 16 Then Target = "Bursa"
If Target = 34 Then Target = "İstabul"
If Target = "6" Then Target = "Ankara"
End Sub

İkinci soru
Kod:
=+SAĞDAN(E5;1)

Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Dostlar,

Harikasiniz, herikinizede minnettarim.
Uzerimden kalkan yuku tahmin edemezsiniz.

Sevgiyle kalin.
Fatih

excelde sayfa 1'de A1 hücresine bir bilgi yazıp diğer sayfalarda o bilgiyi nasıl bulabilirim?mesela sayfa 1'de A1 hücresine ANKARA yazsam diğer sayfaların birinde yazan ANKARA kelimesine nasıl ulaşırım?Yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

Geri