• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücreye ayrı ayrı % yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar ekteki dosyadaki gibi birşey yapmak istiyorum nasıl yapabilirim acaba ?

Ekli dosyalar

E 4 hücresine =topla.çarpım(a4:d4)*0,3 formülü yaz

cok teşekkür ederim çözdüm ancak şuan başka bi tablo yapıyorum ondada bir yere kadar geldim ancak bir noktada tıkandım.amacım 50den büyük değere sahip olan hücrenin yanındaki hücreye GECTİ yazısı yazdırmak ve hücreyi yeşil yapmak.bu noktada 50 den büyük değer yazılınca yandaki hücreyi yeşil renk yapmayı becerdim ancak hücreye bir türlü gecti yazdıramıyorum..ekteki dosyada anlatmaya calıştım yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Hücreye Formülü Uygulayınız.

=EĞER(A1="";"";EĞER(A1>49;"GEÇTİ"))

aynısını yaptım ancak gecti yazmıyor sadece renk değişiyor bir hata yada uyarıda vermiyor .anlayamadım gitti ?

A1 Hücresi göre uygulama
=EĞER(A1="";"";EĞER(A1>49;"GEÇTİ";""))

FORMÜLÜ B1 HÜCRESİNE YAPIŞTIRINIZ.
Eğer A1 Hücresine 50 veya daha fazla bir sayı yazarsanız. Geçti Yazar
49 veya az yazarsanız hicbir değer yazmaz

olmuyor malesef..üzerinde calıştıgım dosyayı yükledim zahmet olmaz ise bakabilirmisiniz acaba ? nerede yanlışlık yapıyorum sizce ?
teşekkürler.

Ekli dosyalar

cok teşekkür ederim yardımlarınız için evet aynen dosyadaki gibi yapmak istiyordum sağolun..bu arada öğrenmek adına soruyorum ben gecti yazısında koşullu biçimlendirme menüsündeki formülün arasına yazıyordum yani =EĞER(U339="";"";EĞER(U339>49;"GEÇTİ";"")) şekilde o yüzdenmi olmuyordu ? gecti kaldı gibi kelimeleri yazmak için direkt fx komutundan mantıksal sınamadan mı yapmam gerekiyor ?

cok teşekkür ederim yardımlarınız için evet aynen dosyadaki gibi yapmak istiyordum sağolun..bu arada öğrenmek adına soruyorum ben gecti yazısında koşullu biçimlendirme menüsündeki formülün arasına yazıyordum yani =EĞER(U339="";"";EĞER(U339>49;"GEÇTİ";"")) şekilde o yüzdenmi olmuyordu ? gecti kaldı gibi kelimeleri yazmak için direkt fx komutundan mantıksal sınamadan mı yapmam gerekiyor ?

Koşullu Biçimlendirme Hücreyi Biçimlendirmek amacıyla kullanılır. Hücre Değerini değiştirmez. ondan dolayı geçti yada kaldı yazmamaktadır.

Koşullu biçimlendirmede sadece biçimlendirme yapabilirsin hücrelere değer atayamazsın

Geri