• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücrenin renk ve desenine bağlı hücreler

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli Arkadaşlar,
Ekteki örnekte olduğu gibi,I sütununda (3.satırdan itibaren olacak) hücrenin rengi ve yazı tipi nasıl olursa,F:O aralığındaki(F ve O dahil) o satırdaki tüm hücreler aynı desen ve yazı biçimini alsın istiyorum.I sütunundaki renklendirme ise,koşullu biçimlendirmede formül kullanılarak yapılacak.(4 renk)
Herkese iyi bayramlar diliyorum...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eğer I sütunundaki renklendirme koşullu biçimlendirme ile yapılcaksa, biçimi tüm aralığa yayabilirsiniz.

=I4="deneme"

değilde, F4:O6 arasını seçerek;

=$I4="deneme"

gibi.

.​

Örnek lütfen

Sayın Ömer Bey,
İlginize teşekkür ediyorum.Ancak küçük bir örnek ekleyebilirseniz daha anlaşılır olacak.mümkünse.Saygılarımla...

Daha net örnek verebilmem için sizin I sütunundaki hücrerele uygulayacağınız koşullu biçimlendirmeyi uygulayıp dosyayı eklermisiniz.

.

Yeni Örnek

Sayın Ömer Bey, istediğiniz koşullu biçimlendirme örneğini eklerken ne yazıkki I sütununda daha önce 3 olan seçenek sayısı 5-6 ya çıktı.Dolayısıyla koşullu biçimlendirmr şansı kalmadı.56 koşullu biçimlendirme makrosunu uygulayacağım.Ancak,ben ekli örnekteki gibi olsun istiyorum.Yanı I sütununun rengi ve yazı biçimi nasıl olursa,hücre içeriğindeki yazıya bağlı olmadan aynı deseni ve yazı biçimini alsın istiyorum.Bilginize..İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Kod:
Sub BicimKopyala()

Dim i As Long

For i = 4 To Cells(Rows.Count, "I").End(xlUp).Row
        Range("I" & i).Copy
        Range("F" & i & ":O" & i).PasteSpecial xlPasteFormats, xlNone
        Application.CutCopyMode = False
        Range("I4").Select
    Next i

End Sub
Bu şekilde deneyiniz..

.

....

Teşekkürler,iyi bayramlar.Denediğimde sonucu size bildireceğim.Saygılarımla...

Geri