• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Hücrenin Altındaki 15 Hücreye Göre İşlem

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 TR
Merhaba Arkadaşlar,

Elimde bir çalışan listesi var ve vardiyaya giriş sürelerini hesaplamaya çalışıyorum.

Ekte dosyada açıklama yapmaya çalıştım , en kötü ihtimalle yapmak istediğimi manuel yaparak videoya çekip anlatmaya çalışacağım.

İncelerseniz çok sevinirim.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tablonuzda anlayamadığım noktalara oldu. 15 satır sayılacaksa bu (örn.Ahmet için) nerden başlayacak. 5 adet "telefonda" sayıldı diyelim. Bundan sonraki "hazır" verisinin zamanı mı alınacak. (neden 6. satır alınacak? burasını anlayamadım)
Ayrıca vardiya zamanları ile kişilerin çalıştığı zaman aralığı tutmuyor. (O yüzden vardiya zamanı bilgisini kullanmadım)
Eki inceleyin. Yanlış anladığım yada anlamadığım kısımlar olabilir. Açıklarsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba Muygun,

Çok başarılı ve iyi bir çalışma olmuş teşekkür ederim. Vardiya saatlerini ham dataya bakmadan gelişi güzel yazmıştım ama yapılan çalışma tam istediğim gibi olmuş.

Yalnız bir cümleyi devrik yazmışım sanırım. 5 tane telefonda varsa ilk hazır'ı alsın derken 5 telefondan sonraki ilk hazır değil , 5 telefonda'dan önceki ilk hazır olacak. Ben ilgili kişinin vardiya girişindeki ilk hazır'ını geçerli saymak için 5 tane telefonda görmek istiyorum. İlgili kişi sisteme girdikten sonra 5 adet telefonda görünüyorsa , ilk telefondanın önündeki ilk hazır'ı almak istiyorum.

Örnek: Hazırladığınız çalışmadan Ahmet sisteme girdikten sonra 15 satırda 5 tane telefonda statusuna girmiş ve şartları doğruladığından ilk telefondanın önündeki 14:00:14'ü ilk hazır olarak alabilir.

İlgili hücreyi sizin gibi renklendirdim ve dosyayı yeniden ekledim.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: 15 satır saydırma noktasını belirtmediğiniz için tablodaki isimden sonrası saydırıldı. Bu nedenle tablonuzda 5. "telefonda" kelimesi her 3 veri içinde 17. satırda bulundu. Bu nedenle seçiminizi 15. satır yerine 17. satır yaparsanız sonuç alırsınız. Ayrıca isimden sonraki ilk veriler tasniflendiği için vardiya saati nin hesaplamada herhangi bir etkisi yada işlevi yok.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri